Lempipäivä / Sunday, my love

 sundayathome-1

Olen tainnut mainita monestikin, että sunnuntai on lempipäiväni. Toivoisin osaavani päästä samanlaiseen joutilaisuuden ja rentouden tilaan muinakin päivinä. Sunnuntaisin en ajattele, että minun pitäisi mitään. En tunne huonoa omaatuntoa.  En ajattele seuraavaa päivää, enkä edellisiä. Nukun pitkään, syön hitaan aamiaisen, luen Hesaria ja blogeja, kuvaan, käyn kävelyllä, kahvilla, soitan äidille, makaan sohvalla, katson sarjoja, teen ruokaa tai leivon, en katso kelloa.

sundayathome

sundayathome-2

sundayathome-3

sundayathome-4

sundayathome-5

sundayathome-6

Sundays are my favorite. I wish I could always be as relaxed. On Sundays I don’t think about the past or the future. I just sleep long, have breakfast, read the newspaper and blogs, go for a walk and for coffee, call my Mum, lay on the sofa watching series, cook or bake something and don’t worry about anything. 

10 thoughts on “Lempipäivä / Sunday, my love

  • Hanna, onpa kiva kuulla!
   Toivon, että löydät! Välillä se tosiaan on hukassa kun on liikaa kaikkea mielessä. Silloin on vaikea keskityä hetkeen ja vain olemiseen. Mä toivon, että sunnuntaiolon voisi löytää viikollakin, arjen keskellä…

 1. Positiivinen sunnuntaifiilis on maailman ihanin! Minä kyllä välillä myönnän pilaavani sen ihan tavallisella tekemisellä etenkin, jos on hommia rästissä. Mutta minulla ei ole koskaan ollut sunnuntai-ahdistusta siitä, että seuraavana päivänä on maanantai, eikä maanantai-ahdistusta siksi, että edessä on pitkä viikko. Onneksi. Olen osannut nauttia kaikista päivistä, vaikka toki joukkoon mahtuu katastrofeja, mutta mikään päivä ei ole etukäteen kirottu vain siksi “koska on maanantai”.
  Minua hymyilyttää aina, kun näen tun punaisen keinonahkatuolin. Minulta löytyy samanlainen, mutta vihertävän mustana ja kuvittelen, että sinun luona asuu minun tuolini “tyttöystävä”. 😛 Höpsöä, mutta välillä pitää höpsöillä! 🙂

  • Hurmioitunut, kyllä! Mullakaan ei ole koskaan ollut maanantaiahdistusta, ainakaan kouluvuosien jälkeen. Työajat- ja päivät ovat nykyisin niin vaihtelevat, että välillä olen viikolla “vapaa” ja välillä viikonloppuisin töissä. Siksi olenkin aina vähän päivistä sekaisin. 😉
   Ssunnuntai tuntuu niin ihanalta, kun se on aina vapaana.
   Oot ihana höpsö! ❤ Täältä lähti terkut sinne vihertävänmustalle! 😉

 2. Silloin joskus vuonna 2008, kun aloitin ensimmäisen blogini (jota ei enää ole) kerroin ensimmäisessä kirjoituksessani sunnuntaiolosta, silloista sunnuntaita kuvasi Don johnson big bandin laulu Island girl. Etenkin sen biisin tunnelma. Nykyisin päivillä ei ole niin valtavasti sellaista painoa, että ne olisivat vahvasti joku tietyn niminen ja tietyn tunnelmainen päivä, johtuen luultavasti siitä, että ei ole enää koulua ja koulun sanelemaa rytmiä. Mutta sunnuntaiolo ei ole niin paljon muuttunut, se on minulle Strömsö-päivä, jolloin on hyvä puuhastella jotakin käsillään tai vähintäänkin katsella sitä Strömsötä.

  • Tuikkis, mun oli pakko kuunnella tuo Island girl, ihana tunnelma siinä biisissä. Ja kiitos kun jaoit tarinasi! Tykkään usein sunnuntaisin kuunnella juuri tuollaista rauhallista musiikkia, aika usein kuuntelen MIchael Kiwanukaa tai jotain jazzia. Se jotenkin sopii sunnuntain leppoisaan mielialaan, tukee sitä.
   Strömsö-päivä kuulostaa just mahtavalta ja kuvaavalta sunnuntaipuuhastelulta!

 3. Sunnuntait on parhaimmillaan ihania. Sitten toisinaan sitä on sellainen stressiherne, että ei oikein osaa nautiskella, kun iskee on sellainen maanantai-ahdistuksen aatto ihan täysillä. Mutta kyllä, onnellisissa olosuhteissa ei ole kai sunnuntaita parempaa.

  Me kuunnellaan monesti sunnuntai-aamuisin radiosta Aallon akustista, taitaa tulla klo 8-12.

  • Jonna, mä ymmärrän kyllä sen maanantaiahdistuksen. Välillä siihen sunnuntain vapaapäivään lataa ihan liikaa odotuksia ja jos ei olekaan ihan maailman kivoin vapaapäivä, sitä pettyy ja sitten ahdistaa jo se maanantai ja koko seuraava viikko valmiiksi. 😀 Koitankin siksi ottaa mahdollisimman rennosti ja yrittää olla asettamatta sunnuntaille vaatimuksia. Välillä se onnistuu, aina ei…
   Hei, kiva vinkki, täytyy etsiä kanava ja kuunnella!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s