NYC Cafés / Eli mitä opin kahvikulttuurista Nykissä

  nyc-cafes-etc-11

Mitä opin New Yorkin kahvikulttuurista?

1. Pientä kahvia ei ole olemassakaan. Small on yhtä kuin huge. Valtava laari. Matkoilla koitan ehtiä niin moneen kahvilaan kuin mahdollista. En tarkoita, että kahviloita pitäisi suorittaa, mutta kun ne nyt vain ovat lempipaikkojani ja nätit tilat inspiroivat aina+tietenkin se hyvä kahvi. Näin ollen koitin parhaani mukaan juoda PIENIÄ kahveja, jotta päivän kahvikiintiö ei olisi täyttynyt heti aamusta. Onneksi on olemassa myös teetä, jääteetä, mehua, vettä…öö, muitakin nesteitä.

nyc-cafes-etc-2

nyc-cafes-etc-7

2. Kahvi tarjotaan lähes poikkeuksetta take away-pahvikupista. Havaitsin tämän, kun koitin artikuloida, että juon kahvini paikan päällä. Siis täällä, ei, en ulkona, eiiii…! Kuvan kahvikupit ovat harvoja poikkeuksia. Espresson saa onneksi nauttia espressokupista. Kahviloissa istuskelevat ihmiset siis juovat kaikki pahvikupeista, pöhköä.

nyc-cafes-etc-6

3. Kahvi on pääosin melko tummaa (näin enimmäkseen suodatinkahvin juojana), mutta vaaleampiakin kahveja löytyy. Esimerkiksi tosi hyvää kahvia hain muutamankin kerran mukaan puistoaamiaiselle pienestä kuppilasta nimeltä Ninth street espresso (hyvä kahvi, nuiva palvelu). Ja tosi hyvää espressoa (ja ihanaa palvelua) sai paikasta nimeltä Everyman espresso.

nyc-cafes-etc-8

nyc-cafes-etc-13

nyc-cafes-etc-12

4. Palvelu kahviloissa oli usein hyvin niukkaa ja nuivaa ja työntekijät (baristat) vaikuttivat usein kyllästyneiltä ja väsyneiltä, eivätkä kovin vaivautuneet hymyilemään. Poikkeuksiakin löytyi toki ja paikoissa joissa tarjottiin myös jotain syötävää, oli usein myös paljon kivempi palvelu.

nyc-cafes-etc-4

nyc-cafes-etc-10

nyc-cafes-etc-9

nyc-cafes-etc-5

5. Kaikki kahvilat (ja ravintolat ja putiikit…) oli aivan ihanan näköisiä! Tyylikkäitä, kauniita, kodikkaita! Jokainen yksityiskohta oli harkittu. Ah, silmä lepäsi kaikissa paikoissa ja jotenkin sellainen huolettoman tyylikäs meininki koko kaupungissa, ihmisiä myöten.

nyc-cafes-etc-3

nyc-cafes-etc

nyc-espresso

nyc-cafes-elrey

What did I learn about the coffee culture of New York? Well, firstly there are no small coffees, just huge ones! Almost every coffee is served in a take away cup, even if you order it to stay. Filter coffee is typically quite darkly roasted. The staff can be rather arrogant but usually the places that also serve food have nicer service. ALL cafés (restaurants, and boutiques…) looked so lovely, stylish and cozy! I fell in love with the atmosphere of practically every place. 

Advertisements

4 thoughts on “NYC Cafés / Eli mitä opin kahvikulttuurista Nykissä

  1. Voi kahvilarakkaus! Olen monta kertaa suunnitellut lähteväni kahvilamatkoille, ja kiertää vain kuppilasta toiseen, fiilistellä paikkoja, kahvia ja ihmisiä!

  2. Voi jestas mitä ruokia! Nammm! Mä sekoiaisin tuolla 🙂 Ja niin hienoja kaikki kahvilat. Aika jännä kuitenkin tuo pahvimuki-juttu,että miksei ole kivoja mukeja jos kaikki muu on mietitty tarkkaan. Ja ikävää tuollainen nuiva palvelu…ehkä pelkkä kahvinteko alkoi tympimään? Joitko paljon teetä? Oliko niissä millainen valikoima?

    • Niina, Ruoka oli kyllä tosi hyvää ja sain inspiraatiota kotiinkin niistä annoksista. 🙂 En ymmärrä pahvimukeja…ehkä niillä koitettiin säästää tiskaamisessa ja tokihan se nopeampaa onkin, kun säästyy tiskeiltä. Mutta aikamoista tuhlausta kyllä! En tiedä vaikuttaako palveluun, että palkat on niin huonoja ja kahvilatyöntekijät elää tipeillä. Toisaalta luulisi että tippien toivossa tulisi vähän hymyiltyä. Vaikka ehkei sitä sitten jaksa, kun tippejä jätetään joka tapauksessa. Noh, mua se aina kummastuttaa, koska musta on vaan kiva olla ihmisille kiva. Tyly käytös hämmentää. Join liian vähän teetä, valikoima olisi varmasti ollut kyllä hyvä. Paitsi usein mun teenjuonti on haudukkeita…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s