Kesäkausi! / Summertime!

athome-kotona

Kesä on virallisesti ainakin meidän kotona, sillä uusia (ruotsalaisia) pottuja on keitelty jo parina päivänä ja tarjoiltu joko äidin sipulikastikkeella, parsalla tai sillillä. Luulenpa että syömme perunoita tästä lähtien lähes joka päivä eri lisukkeilla. Tai salaattia. Ah, vihdoinkin helppo kesäruokakausi alkaa, hurraa!

Koti on täynnä kukkia, joita sain ystäviltä avajaispäivänä ja joka puolella tuoksuu pionit ja liljat. Pieni päänsärky meinaa kyllä välillä iskeä, mutta kukkahullu on innoissaan!

Samalla kun alkaa kesä, alkaa tavallaan myös arki, sillä kesällä teen enemmän töitä. Haaveilen silti kaikenlaisista ihanista kesäretkistä ja matkoistakin, esimerkiksi Pietarista, koska ystäväni muuttaa sinne kesäksi.  Nyt olisi hyvä tilaisuus hypätä junaan ja käydä ensimmäistä kertaa Pietarissa. Oletteko te olleet?

athome-kotona-1

kitchen-stuff

athome-kotona-2

Yksi näyttelystä yli jäänyt maalaus löysi hetkellisen sijoituspaikan yksinäisestä naulasta, jossa on roikkunut milloin mitäkin. Maalauksen nimi on Virran mukana.

athome-kotona-3

Sijoitin pionit työpöydälle, jotta ne olisivat mahdollisimman lähellä minua ja voisin ihailla niitä koko ajan. Ne narisevat hassusti, kun avautuvat hiljalleen. Hei, meidän näyttelystä oli muuten hyvä juttu Östnyland-lehdessä!

athome-kotona-4

athome-kotona-6

athome-kotona-5

Alla olevan kukan nimi on Oleanteri ja ajattelin, että muistan sen korianterista.

athome-kotona-7

helsinki-buildings-14

oleanteri

Mitä kesäsuunnitelmia teillä on?

Summer is officially here because we have started to eat new potatoes with onion sauce, salad and herring. And with about everything. I love easy summer food!  Our home is full of lovely flowers I got from my friends at the exhibition opening. I need to start working more during the summer but I still dream about little trips and all kind of summer activities. I would also like to go to St. Petersburg to see my friend who is moving there for the summer. I’ve never been there before. Have you? What kind of summer plans  do you have?  

7 thoughts on “Kesäkausi! / Summertime!

 1. Kesä koitetaan puskea gradu niin valmiiksi kuin mahdollista, mutta eihän noita aurinkoisia päiviä voi kokonaan istua sisällä. Kenties joku(nen) pieni retki jonnekin, luontoon tai kaupunkiin, ken tietää.
  En ole käynyt Pietarissa, mutta minua kiinnostaisi juuri tuollainen päivän-parin pyrähdys kaupunkiin. Etenkin näin kesällä. Eremitaasi olisi ainakin koettava.

  • Hurmioitunut, pystyisköhän gradua kirjoittamaan jossain ulkosalla…? Tietty koneen raahaaminen ulos voi olla hankalampi juttu. 🙂 Mutta ehdottomasti kaikenlaisia pieniä kotiseudun retkiä pitää tehdä, se on helppoa ja aina voi löytyä uusia kivoja paikkoja.
   Minäkin suunnittelin ihan sellaista viikonloppureissua ehkä heinäkuussa. Toivottavasti onnistuu!

  • Hurmioitunut, gradumatskut vaan rannalle mukaan! 🙂 Silloin kun itse tein opinnäytetyötä oli tosi helteinen kesä. Minulla oli kirjat mukana rannalla, siinä aurinkoa ottaessa oli hyvä opiskella 😀

 2. Hei, onnea vielä näyttelystä! Vaikutti tosi ihanalta, harmi että on liikaa välimatkaa. Pietarista olen haaveillut, mutta en ole vielä kertaakaan käynyt itärajan takana.

  Meillä on kesälle suunnitelmissa ainakin remppaa, tuunausta ja pihanlaittoa. Jos sitä välillä ehtisi myös syödä jäätelöä ja käydä rannalla 😀

  • Jutta, kiitos! Pietari on tosiaan ollut aina välillä mielessä, mutta en ole koskaan tarttunut asiaan. Nyt on kyllä mentävä kun on siellä sitten paikallisopas. 🙂
   Ihan parhaalta kuulostaa teidän kesäsuunnitelmat, just noin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s