Kylässä: Brunssi ystävien luona / Home brunch with friends

         brunssi-ystavilla-9

Sunnuntai, ruoka ja ystävät – lempikombo. Oma sukuni ja perheeni on hyvin pieni ja siksi olen niin onnellinen, että lähelläni on paljon ystäviä, joiden kanssa voi viettää aikaa rennosti, vaikka vain lötköilemällä. Tulee sellainen riemukas suurperhefiilis, kun kokoonnutaan yhteen. Saan usein kuulla kuittailua rakkaudestani (ranskalaisiin) leffoihin. Sellaisiin joissa suurperhe asuu isossa talossa niityn keskellä. Lapset juoksevat ulkona. Koko perhe syö ulkona puutarhassa pitkän kaavan mukaan. Keskustellaan. Juodaan viiniä. Siihen on syynsä, miksi sellaiset leffat saavat minut aina huumaantumaan onnesta.

Viime sunnuntaina vierailimme ystävien luona. Jokainen toi pöytään jotain, kotibrunssien parhautta. Lapset sokerihumalassa, aikuiset kahvin alaisena.

brunssi-ystavilla-19

brunssi-ystavilla-4

brunssi-ystavilla-6

brunssi-ystavilla-2

brunssi-ystavilla-7

brunssi-ystavilla-5

brunssi-ystavilla20

brunssi-ystavilla-8

brunssi-ystavilla-1

brunssi-ystavilla-10

brunssi-ystavilla-11

brunssi-ystavilla-16

brunssi-ystavilla-13

brunssi-ystavilla-12

brunssi-ystavilla-17

brunssi-ystavilla-15

brunssi-ystavilla-18

brunssi-ystavilla-14

Ja tunnelma oli juuri sellainen, onnekas.

 I feel lucky that I can spend Sundays with friends who are like family to me. 

18 thoughts on “Kylässä: Brunssi ystävien luona / Home brunch with friends

 1. Ihania kuvia ja herkkuja! Mitähän tuossa alimman kuvan avokadokulhossa on lisäksi, melonia vai tomaattia? Muutenkin reseptit kiinnostelee.

 2. Noo, kiitos! Avokadon kanssa on verigreippiä ja basilikaa, kivan raikas yhdistelmä! Lupaan koittaa postailla reseptejäkin joskus! Usein vain tulee kokkailtua vähän fiiliksellä ilman ohjeita. Mä tein brunssille perunasalaatin, muut herkut ovat ystävien tuotoksia. 🙂

 3. Oi että minäkin rakastan tuota suurperhefiilistä ja köllöttelyä ystävien kanssa! Ja kotibrunssit muutenkin ovat ihan parasta… ❤ Mekin pääsimme sunnuntaipöytään ystäville, aivan ihana päätös viikonlopulle.. Ihania kuvia, erityisesti kakusta.. Mukavaa viikkoa sinulle!!

  • Katri, se on kyllä parasta ja rennointa! Kotibrunsseissa on se etu, että voi välillä ottaa sohvalla pitkäkseen ja ei ole kiirettä luovuttaa pöytää muille. 🙂 Kivaa, että teilläkin oli sunnuntaiherkuttelut! Ihanaa viikkoa sinulle myös ja toivottavasti ensi sunnuntaista tulee yhtä leppoisa!

  • Tuikkis, mä rakastan vierailla ystävien (ja miksei tuntemattomienkin) kodeissa. On ihana inspiroitua toisten kivoista ratkaisuista ja nähdä miten muut asuu.

 4. Minulla on ihan sama juttu – pieni perhe ja suku. Olen tajunnut vähän kärsiväni siitä.
  Ystäviesi koti näyttää oikein kivalta!

  • Lisbeth, ymmärrän sua! Mun sukulaiset asuu vielä harmillisesti eri kaupungissa, joten nähdään ihan liian harvoin. Toisaalta on sympaattista, että suku on niin pieni, mutta läheinen. Olen tosi iloinen, että poikaystävän perheestä on tullut minulle tärkeä ja perhe on tavallaan laajentunut.

 5. Vesi tuli kielelle! Tuikkiksen tavoin, tuo tapetti iski silmään. Satutko tietämään minkä valmistajan mallistosta se on peräisin? Ja perunasalaattikin näyttää sen verran hyvältä, että jakaisitko sen reseptin?

  • Em-mau, tapetista ei harmikseen ole tietoa ja muistelen, että se ei ole ystävieni valitsema vaan oli kodissa jo valmiiksi. Eteisessäkin oli kiva tapetti, mutta siitä ei valitettavasti ole kuvaa. Itse en ole koskaan asunut kodissa, jossa olisi tapetit, joten oispa piristävää joskus kokeilla!
   Lupaan jakaa perunasalaatin reseptin! 🙂

  • Hei, ihan pakko tulla kertomaan, että tapetti on Sandersonin Daps ja löytyy Seinäruusun valikoimista! 😉 Valitettavasti tuo kyseinen tapetti ei ole meidän verkkokaupassa, mutta tilattua saa silti. Ja mallipalojakin toimitellaan jos tarve.
   T. Mervi Seinäruususta

 6. Voi että miten suloinen koti! Näyttää kotosalta, brunssit ystävien kanssa on ihana parasta!! Meilläkin suku on ihan pieni ja muutenkin sen kokoon saaminen aika haastavaa. Kiitos ihanasta ruokainspiraatiosta, viikonlopun juhliin aion kopioida ainakin tuota avocado-greippisalaattia! ❤

  • Anna, eiks ookkin! Harmi kyllä ystävät ovat juuri muuttamassa siitä pois. Ja vielä toiseen kaupunkiin. Siksi brunssi oli sekä onnellinen, että haikea. ❤
   Sukujuhlia tosiaan on todella harvoin, ei lähes koskaan. Mutta onneksi edes joskus!
   Kivaa, että ruoat inspiroi! Avokado-greippisalaatti oli mainio yhdistelmä, täytyy tehdä sitä itsekin!

 7. Näyttääpäs hyvältä! Kaveribrunssit on just parhaita. ❤ Meidän brunssirinki on tosin pienellä kesätauolla, mutta toisaalta hyvällä säällä kaiken voi korvata piknikillä. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s