Pikkukaupunkilainen / Smalltown Girl

juhannus15-26

Olen onnellinen, että olen saanut viettää lapsuuteni pienessä kaupungissa ja että se on edelleen sellainen paikka, jota kaipaan ja jonne on aina kiva palata, hetkeksi. Kotikaupunkiin liittyy niin paljon muistoja. Siellä on tapahtunut niin paljon, hyvässä ja pahassa. Siksi kai olenkin aina hieman sekava palattuani, koska kaikki muistot ovat palautuneet mieleeni. Niitä on tärkeää ajatella, läpikäydä, itkeä ja nauraa, mutta sen jälkeen haluan taas antaa olla. Elää tässä hetkessä, en menneessä.

juhannusruoka-1

Juhannus oli lempeä, perinteinen, rauhallinen. Vietin aikaa äitini ja veljenpoikien kanssa, sekä päivän ystäväni kanssa mökillä.

juhannus15-25

juhannus15-10

Kuvasin taas samoja pikkukatuja, puutaloja ja kukkia. Huokailin pastellitaloja ja vein veljenpojat kirjastoon, joka oli itselleni lapsena yksi tärkeimmistä paikoista. Viisivuotias oli jo saanut oman kirjastokortin ja osasi ylpeänä ihan itse lainata ja palauttaa.

Lapsena lainasin kirjoja ja kuutelin satutunteja. Ala-asteella luin kaikki Neitietsivät ja muut nuorten seikkailukirjat. Teini-ikäisenä tuli erilaisia vaiheita, kuten runokausi ja taidekirjat ja lukioikäisenä kävin läpi vinyylit ja cd-levyt.

kirjastossa-2

juhannus15-14

juhannus15-11

juhannus15-15

juhannus15-23

juhannus15-32

 Sain äidiltäni kuoren, joka oli täynnä lapsuuteni kortteja ja piirroksia. Ihanaa, että äitini oli säilyttänyt ne. Samalla mietin, että mitä kaikkea sitä tuleekaan säilytettyä ja mitä itse aion säilyttää ja kenelle.

vanhat-kuvat

juhannus15-9

kirjastossajuhannus15-2

juhannus15-31

juhannusruoka

juhannus15-30

juhannus-sauna

juhannus15-16

juhannuksena

juhannus15-28

I spent a few days in the town of my childhood. I always love to go there but it’s also nice to come back home. The place is packed with all kinds of memories and I feel a bit shaken every time I come back from there. It was lovely to go to my friend’s summer cottage, to see my mum and spend time with my nephews and take them to the library I used to love to go myself as kid. I photographed all the little streets, the wooden houses and flowers like I always do. 

10 thoughts on “Pikkukaupunkilainen / Smalltown Girl

 1. Onpa jälleen kauniita värejä, kulmia ja tunnelmia. Tuo kirjasto vaikuttaa ihanalta paikasla! Puinen lattia ja tuollainen kiva lastenkulmaus. Itselläni on myös hieman samanlaisia ajatuksia kotipaikkakunnastani. Ihana käydä, viettää siellä hetkiä, ehkä pidempiäkin, mutta en välttämättä tahtoisi muuttaa sinne takaisin pysyvästi. Vaikka kuka sitä tietää. Nyt ainakin tuntuu hyvältä just näin.

  • Hurmioitunut, kiitos! Tuo kirjasto on nätissä vanhassa puutalossa pienen puiston laidalla. Minulla oli siellä joskus teiniaikana näyttelykin. 😀 Takaisin en itsekään osaisi muuttaa, mutta ihanaa on vierailla ja kivaa, että perheeni asuu siellä edelleen. Toki haluaisin asua heitä lähempänä…

  • Anna, kiitos! ❤ Kuvat ovat otettu niinä lyhyinä hetkinä, kun vähän paistoi. 😉 Mutta onneksi on vihreää ja oikeat kesäsäätkin varmaan ihan nurkan takana!

 2. Voi mikä idylli. Tuollaisessa kirjastossa olisin minäkin lukenut kaiken mahdollisen. Nyt hävettää, kun ei päästykään Porvooseen, vaikka niin mesosin, että varmana mennään. Auto nieli meidän roposet, mokoma rakkine. Työhuonekyläily kiinnostaa kyllä.

  • Tuikkis, voi älä huoli! Tällaista elo on. Itsekin olen kovasti menossa kaikkialle, mutta moni asia jää kuitenkin tekemättä kiireen tai muun hössötyksen vuoksi. Näyttelyitä tulee varmasti (toivottavasti 🙂 ) lisää! Työhuoneelle saa tulla ehdottomasti vierailulle. Ilmoittele vaan, jos joskus suuntaatte tänne päin, niin järjestetään treffit!

 3. Oi, mikä ihana paikka. Auringon lämpö tuntuu tänne saakka. Harmittaa suunnattomasti, kun ei Helsingin reissulla ehditty ajaa Porvoon kautta kotiin. Olisin niin halunnut nähdä näyttelysi!
  Kuvien perusteella “Hengitän, en ajattele” oli suosikkini, “Virran mukana” toinen.

  • Nalle, tuntuu että lapsuuskaupunki huokuu jonkinlaista lämpöä säällä kuin säällä.
   Harmi että ette ehtineet Porvooseen, mutta ehkä seuraavalla kerralla sitten! Ja toivottavasti tulee näyttely joskus jonnekin sinne suunnille. Hauska kuulla suosikkejasi! “Hengitän, en ajattele” pääsikin juuri uuteen kotiin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s