Päiväunia ja nuokkumista / Napping and slow living

 kotijuttuja-3

Olen antanut itseni nuokkua päiväunia, hissutella kotona, vähän marmattaa ja madella, lukea kirjaa parvekkeella ja unohtua uneksimaan. Jostain syystä veto on aivan poissa, enkä oikeastaan jaksaisi tehdä mitään muuta kuin maata sohvalla tai vaihtoehtoisesti puistossa. Korkeintaan lukea välillä vähän, mutta mieluiten vain sulkea silmät.

Päiväunet ovat kyllä auttaneet ja iltaisin usein piristyn vähän ja puuhailen jotain pientä, kuten nyt kirjoittelen teille. Toivottavasti voitte pirteämmin? Jos ette, niin neuvon hölläämään kunnolla ja antautumaan sille, että välillä voi vain olla. Se on joskus vaikeaa ainakin kaltaiselleni tekevälle höslääjälle.

on-the-wall-bedroom

kruna-ihanat-talot

kruna-ihanat-talot-2

valoa-ikkunassa-2

I have felt very tired lately. I always feel a bit guilty if I’m tired, because in my mind I associate it with laziness. I want to learn to be more merciful to myself. It’s good to calm down sometimes and just lay low for as long as you need to. The day will come when you’re ready for something new. 

6 thoughts on “Päiväunia ja nuokkumista / Napping and slow living

 1. Kahden lomailuviikon jälkeen oli kyllä vaikeaa ottautua gradun pariin. Aihe kiinnostaa edelleen, mutta se “työmäinen” tunnelma näin kesällä on vaikea saavuttaa lomailun jälkeen. Hyvällä mallilla tosin jo ollaan, mutta silti tekisi mieli vähän hölläillä. Olla vaan. Lainasin kirjastosta tutkmuskirjallisuuden lisäksi Antti Hyryn tekstejä, vaikka mietin että ei välttämättä ole hyvä vaihtoehto nostaa tähän vierelle mitään ylimääräistä luettavaa. Hyry on kuitenkin sellainen tunnelmoija ja hölläilijä, että se ei työmoraalia kovin motivoi. 😉 Mutta sekin on totta, että vaihtelu ja aiheesta irrorrautuminen virkistää.

  • Hurmioitunut, loman jälkeen on kyllä hankala päästä taas vauhtiin töiden kanssa, kun on vielä ihan leppoisassa lomafiiliksissä! 🙂 Mä en oo lukenut yhtään Hyryä. Täytyypä lisätä lukulistalle! Tunnelmoivat tekstit houkuttaa aina. Kangaskassissa on kulkenut nyt kesällä aina joku kirja mukana, jotta voi koska vaan pysähtyä penkille tai puistoon lukemaan.

 2. Anna vaan itsellesi lupa olla. Mä olen huomannut, että tauot ja “laiskottelu” ne vasta tehokkaaksi osoittuukin sitten jonkin ajan päästä. Varsinkin luovuuspuuskissa, mutta jostain kumman syystä iskee ajoittain syyllisyys “laiskottelusta”.. olen potenut huonoa omaatuntoa postailemattomuudesta ja siitä että on tullut niin vähän vierailtua muiden blogeissa, vaikka sitten kun vierailee niin voi keskittyä kerralla isompaan kokonaisuuteen kuten nytkin. Saa enemmän irti kun lukee useamman postauksen kerralla, sinun viimeaikaiset postaukset on menneet nyt mulla ihan lehden korvikkeesta mennen tullen 😀 jostain syystä inspiroiduttaa nyt kaivaa vesivärit esiin.. sulla on nuo ikkunat ja värit niin semmoiset että tekee mieli laveerata. Tämä kesä on ollut kaikinpuolin kumma: sää on ollut viileä, uimavesi melko viileää, silti ollut kokoajan kesäfiilis ja nyt tuntuu tosi hassulle kun on jo heinäkuu kun on kokojan ollut tunne että kesä on vain askeleen päässä.. ehkä se onkin. Päikkärit on muuten huippuja!

  • A kiss, sulla on ihan samanlaisia ajatuksia. Mullakin on ollut vähän syyllinen olo, kun ei ole ollut blogille aikaa, eikä oikein energiaa, mutta sitten olen vain päättänyt, että parempi kirjoitella silloin, kun oikeasti huvittaa.
   Olen samaa mieltä, että kunnon tauot ovat hyväksi! Silloin varsinkin kun ei ehdi tehdä jotain mitä haluaisi, niin sitä haluaisi vielä enemmän. Aina kun teen paljon kahvilatöitä, kaipaan tosi paljon työhuoneelle ja pää on täynnä ideoita, joita haluaisin toteuttaa. Kunhan niistä saisi sitten taas kiinni, kun aika on sopiva. 😉
   Hei hauskaa, että haluaisit laveerata!! Mäkin oon haaveillut samaa ja piirtäminenkin on mielessä! Laita sitten kuvia sun taideteoksista, jos innostut tekemään, oon varma että niistä tulis tosi hienoja! Ihanaa kesäoloa!

 3. Hölläile ihan suosiolla! Mielestäni täydellinen flegmaattisuus loman alkaessa kertoo vaan siitä, miten kovilla mieli ja keho ovat olleet.

  Mäkin kyllä poden huonoa omatuntoa laiskottelusta ja kaikista niistä tekemättömistä asioista, joita vaan siirrän eteenpäin (ikkunat voisi pestä edes kerran kolmessa vuodessa ja blogiakin joskus päivittää…). Tänäänkin oon mielestäni vaan laiskotellut, mutta kun katson ympärilleni, huomaan, että olenkin puuhaillut kaikenlaista: pessyt pyykkiä, siirtänyt kuvia muistikortilta, tyhjentänyt astianpesukoneen. Ja vaivaisen kolmen kuukauden odottelun jälkeen vihdoin vaihtanut työpöydän pukkijalat uusiin. Aina ei tarvita jättiprojekteja, pienetkin teot riittävät, ja niiden välissä voi sitten vaan olla möllöttää. 🙂

  Joten iloista hölläämistä sinne!

  P.S. Toi sää. Se kun ei varsinaisesti innosta olemaan aktiivinen, itsellä ainakin pirteystaso nousee auringonvalon myötä ihan uudelle tasolle.

  • June, no nyt alkoi loma! Wuuhuuu! Onneksi siivosin työpäivien jälkeen, niin ei tarvitse lomaa käyttää siivoamiseen. 😀 Paitsi lomanhan vietänkin muualla… 😉

   Kuulostaa tutulta tuo, että kuvittelee olleensa laiska ja saamaton, mutta sitten sitä onkin saanut vaikka mitä tehtyä huomaamattaan. Eli todellakin pitää antaa lupa itselle välillä vain hölläillä ja ottaa iisisti.
   Sää vaikuttaa kyllä mielialaan tosi paljon. Heti energiataso nousee, kun paistaa. Sadepäivinä tekee mieli vain lukea ja katsoa sarjoja. Mutta eipä sekään väärin oo. 🙂
   Ihanaa viikonloppua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s