Täydellinen elämäntapaopas / The perfect self-help guide

makuuhuone-bedroom-1

Haluaisin lukea loistavan (elämänhallinta)kirjan, jossa annetaan toimivat ohjeet siihen, kuinka osata olla ajattelematta liikaa kaikkea ja kaikkia koko ajan. Miten osata olla huolestumatta jokaisesta asiasta, tarkkailematta kaikkea ja kaikkia, pelkäämättä ja kuvittelematta harhoja, joita harvoin edes ymmärtää harhoiksi. Siinä oppaassa kerrottaisiin myös kuinka päästä eroon univaikeuksista, jotka mitä ilmeisimmin johtuvat edellämainituista syistä. Vastaus löytyisi myös siihen, kuinka rentoudutaan kaikissa tilanteissa ja annetaan välillä vain olla. Jokainen vuosi osaan ottaa hieman enemmän rennosti. Aina uusissa asioissa.

notebook

Enää en pakkaa matkalaukkua kahta viikkoa ennen, enkä lähde asemalle puolta tuntia ajoissa. En pakkaa mukaankaan kuin välttämättömän, mahdollisimman pieneen kassiin. Muuttolaatikot olisi kyllä pakattuna viikkoja etukäteen. Enää en pelkää mennä yksin pyykkitupaan, enkä kävellä yöllä kotiin, korkeintaan jännitän. En pelkää ihmisiä kovin paljon, vaikka pelästynkin helposti.

kukkia-kotona-2

Huolestuminen sen sijaan lisääntyy. Olen huolissani monista, haluaisin auttaa monia, valvon monien vuoksi. Toisaalta vastapainona on valtavasti onnea. Olen onnellinen kaikkien puolesta ja toivon hyvää. Jo teini-iässä päätimme ystäväni kanssa unohtaa ne, jotka riistivät kaiken energian, mutta eivät antaneet tilalle mitään tai kävelivät koppavina ohi liian pitkään. Se oivallus on säilynyt ja sen ansiosta lähellä on vain tärkeitä ja rakkaita.

juuressipsit-1

tuliaisia-berliinista

Päätin ottaa blogin kirjoittamiseen tajunnanvirtamaisemman otteen. Sellaistakin hölmöä asiaa olen nimittäin vatvonut mielessäni, että miksi en päivitä blogia useammin, vaikka kuvaan joka päivä. Miksi en kirjoita, vaikka koko ajan on jotain mielessä? Siksi, että pidän kauniista kuvista, mutta eivät ne selitystä kaipaa. En tiedä mitä sanoa sipsikulhosta, paitsi että juuressipsit ovat hyviä. Ja kukat kauniita. Teen asioista usein niin hankalia. Ajattelen, etten voi julkaista kuvia, jos minulla ei ole mitään sanottavaa. Kuvittelen, etten voi kirjoittaa ajatuksista, jos minulla ei ole niihin sopivia kuvia. Opettelen olemaan ajattelematta niin, koska uskon että te ette välitä, vaan poimitte jotain mikä teitä ehkä kiinnostaa tai inspiroi. Oli se sitten kuva tai lause.

kesa-summer-4

kruununhaka-helsinki-6

Näissä kuvissa on tuunattu luonnosvihko, hyviä juuressipsejä, kahdeksan euron viikonloppukukat Stockalta (kestää tosi pitkään), kauniita taloja ja kesätunnelmaa.

kukkia-kotona-3

kruununhaka-helsinki-2

kukkia-kotona

kruununhaka-helsinki-3

kruununhaka-helsinki-5

kruununhaka-helsinki-1

If I could choose what to read next it would be the perfect self-help guide to relieve me of my anxiety. I think way too much about everything and everybody. I’m too concerned about everything and just worry too much. I would like to learn to not be so scare, to sleep better and to believe that I’m OK just the way I am.

20 thoughts on “Täydellinen elämäntapaopas / The perfect self-help guide

 1. Juuri noin, rennolla otteella vain, ihan mukavia me lukijat ollaan. 😉 En osaa ajatella, että kukaan pahastuisi tajunnanvirtamaisemmasta otteesta. Jokainen saa tehdä blogistaan juuri sellaisen kuin haluaa, ja siksi minä tykkään lukea blogeja.

 2. Ihanaa, että on rakkaita ympärillä. Heille riitetään ihan omana itsenämme. Tasapainoilua täälläkin.
  Lämpimin halauksin, Ulla.

 3. Hyviä ajatuksia! Ja juuri noiden kuvien vuoksi pidän paljon blogistasi! Ne välittävät niitä arjen kauniita asioita, joista itsekin pidän ja arvostan! Ei ne selityksiä kaipaa, ne ovat siinä, sillä haluamme niiden olevan; arjen pieniä iloja :))

 4. Hyvä näin. Tuo oivallus unohtaa ne, jotka riistävät energian on juuri asian ydin. Toivoisin, että olisin itsekin oivaltanut sen jo nuorempana, mutta onneksi sentään ajoissa.

  • Saara, se on yllättävän vaikeaa, kun on niin tottunut ottamaan aina kaiken vastaan, oli se sitten positiivista tai negatiivista. On ollut helpottavaa tajuta, että ei tarvitse. Voi vain antaa mennä ohi ja keskittyä hyvään. Hyvä että ajoissa, Saara.

 5. Oon ollut tosi pitkään ihan jumissa noiden molempien blogien kanssa, mietin aina sitä, että siihen tahtiin täytyy tehdä, mikä tuntuu itsestä hyvältä ja taukojakin tulee ihan väkisin, eikä se liity välttämättä mihinkään kiireeseen, vaan just siihen, ettei oikein ole sanoja, ei kyllä aina kuviakaan.

  Välillä sitten luen vanhoja merkintöjä ja mietin miksi mä tykkään niistä joistakin enemmän, kuin muista ja yritän pyrkiä samaan fiilikseen, joskus se auttaa. Joku ihmeellinen vastuuntunto blogiin kyllä liittyy, että jos ei pitkään aikaan päivitä, tuntuu kyllä siltä, että pitäisi. Nytkin tuntuu, että pitäisi.

  • Tuikkis, kahdessa blogissa oiskin aika homma! Mutta mahtavaa, että pidät molempia! Mulla on tekemistä yhdessäkin. 🙂 Olen ihan samaa mieltä kanssasi siitä, että paras tahti on se mikä tuntuu hyvältä. Turha on väkisin yrittää päivittää, jos se ei tulee itsestään. Mun ongelmana on eniten se, että olisi kyllä asiaa ja kuvia, mutta en oikein saa niitä yhdistymään ja usein en sitten tee mitään. Heh, hyvä kompromissi.
   Samaa mieltä myös tuosta huonosta omatunnosta, jos on pitkiä taukoja. Mutta täytyy muistaa, että tämähän on ihana harrastus, josta ei pitäisi ottaa yhtään minkäänlaista stressiä, vaan nauttia ja tehdä hyvällä fiiliksellä silloin, kun siltä tuntuu! Katsotaan…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s