Räsymatot / Rag rugs

rasymatto-3

Fiilikseni mattojen suhteen vaihtelevat. Välillä rullaan kaikki matot varastoon, kun kyllästyn imuroinnin hankaluuteen. Ei mene kuitenkaan pitkään, kun kaipaan taas lämmikettä varpaiden alle. Lattian väri taittaa oranssiin ja koitan viedä siitä huomion matoilla. Olen haaveillut värikkäistä paimentolaismatoista pitkään, mutta hinnat ylittävät usein budjetin. Nyt meillä on kuitenkin lattialla värimaailmaltaan aika lähelle sellaiset matot, joita olen toivonutkin. Ihana anoppi oli hamstrannut jonkun vintille hylkäämät räsymatot, pessyt ne ja säästänyt tulevaisuuteen. Saimme matot kokeiltavaksi ja ne löysivät heti paikkansa. Toinen makuuhuoneesta sängyn vierestä ja toinen olohuoneesta. Kiitos paljon mattojen pelastajalle!

rasymatto-1

rasymatto

rasymatto-2

levyt

My mother-in-law found these nice abandoned rag rugs in  the attic. She washed the rugs and gave them to us. I’ve been dreaming about colorful Moroccan rugs and the colors of these rugs are really close to what I’ve had on my mind. Thank you! I like these a lot!

10 thoughts on “Räsymatot / Rag rugs

 1. Ihanan anopin saaminen anoppibingossa tuntuu kyllä lottovoitolta! Kauniita mattoja. Minäkin olen suunnitellut joskus etsiväni räsymattoja, mutta ne tuntuvat lipsuvan ja liukuvan parkettilattioilla. Toistaiseksi täällä ollaan menty helpoilla “kumia jo valmiiksi maton pohjassa” ratkaisuilla, vaikken ihan tyytyväinen lopputulokseen olekaan. Mutta tällä hetkellä käytännöllisyys menee edelle.

  • Hurmioitunut, kyllä! 🙂
   On ihan hyvä mennä käytännöllisyys edellä. Sen takia meilläkin rullataan välillä matot pois, kun niitä on hankala imuroida ja liukuvat miten sattuu. Mutta matoilla saa helposti kodikkaan tunnelman ja räsymatoissa on ihanaa fiilistä!

 2. On kyllä hyvät sävyt matoissa! Mulla sama juttu mattojen kanssa..en jaksaisi niitä ollenkaan kun ovat aina rytyssä (lapset ja koira) ja siivotessa tiellä. Ja lisäksi pitää olla monta pientä mattoa kun niin hankalat tilat niin menee ikuisuus niitä siirrellessä. Kesäisin otankin melkein kaikki pois mutta nyt jo pitää laittaa takaisin,on niin kylmät lattiat. Oon koko kesän koittanut etsiä kivoja uusia mutta ei ole tärpännyt..tai jos olisi enemmän rahaa niin sittenhän olisi vaikka mitä ihania mutta kun ei ole 🙂 Tulipas selostus! 🙂

  • Niina, kuljen kotona kesät ja talvet villasukissa, sillä lattiat tuntuu aina muka kylmiltä. Heh, ehkä pitäis olla kokolattiamatto! 😀 Kivoja mattoja on kyllä vaikea löytää, varsinkin uutena ja ovat kyllä melkoisen hintavia. Kirppareilta löytyy välillä räsymattoja, mutta en sitten ole niihin kuitenkaan tarttunut. Voin pitää silmät auki sua varten, jos näkyy kivoja! 🙂

 3. Räsymatot on parhaat matot! Helppo pestä, niissä ei näy mitkään tahrat, eivätkä pölise. JA ovat kauniit katsella. Hyvät sävyt matoissasi! Ihan niinkuin kaakeliuunista poimittu yksi sävy. Ihanat.

  • Saara, samaa mieltä! Ja ne on usein näteimpiäkin, kun löytyy niin kivoja värejä. Olen muuten joskus lapsena saanut tehdä pienen maton kangaspuilla tuttavien kutomossa. Muistan että se oli tosi kivaa! Voispa kokeilla joskus uudelleen ja tehdä unelmien maton!
   Hei, hauska huomio, en tajunnutkaan että on ihan sama sävy kuin kakluunissa! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s