Aika rauhoittua / Time to slow down

olohuone-4

Olen sinkoillut pää kolmantena jalkana sekä fyysisesti, että henkisesti. Hölkännyt töihin, koska lähden aina viime tingassa, unohtanut tapaamisia ja miettinyt joka päivä, että missä päivässä mennään, polttanut puuron kattilaan kahtena peräkkäisenä aamuna, pudottanut kaupassa jogurtin lattialle, nukahdellut silloin, kun kuuluisi valvoa ja valvonut, kun kuuluisi nukkua.

olohuone-3

Odotan, että saan aamulla nukkua pitkään, herätä hyvin hitaasti ja hengittää syvään. Istua nojatuolissa lukien ja havahtua siihen, että olen keskittyneesti lukenut ilman ajatuksien harhailua.

olohuone-1

Teen töitä vielä muutaman viikon, jonka jälkeen pidän pienen loman. Epäilen oliko suunnitelmani kesäloman siirtämisestä talveen sittenkään niin loistava ajatus, kuin keväällä ajattelin. Huomaan kaipaavani taukoa, pysähdystä, ajattelulomaa, hengähtämistä, rauhaa. En ole hyvä pitkissä työputkissa. Tulee aina aika, jolloin tajuan, että keho on liian väsynyt. Tämä aiheuttaa ikävästi sen, että koen olevani jotenkin heikko. Jaksavathan muutkin ja monet niin paljon enemmän. Etsin taas sitä armollisuutta.

olohuone-2

Haluan sallia itselleni hitauden ja levon. Olemisen.

sunnuntai-109

Onneksi on vielä ihanan valoisia päiviä. Niistä saaa uskomattoman energian.  Kynttilät on silti kaivettu esille, koska niitä on kiva polttaa illan hämärtyessä.

sunnuntai-209

olohuone
sunnuntai-309

sunnuntai-409

vallilassa-3

sunnuntai-509

vallilassa-4

Life has been really busy and hectic lately. I only wait that my late summer vacation would start soon. I would only like to sleep and do nothing. At first. Then I would like to read a lot, draw, maybe paint and write.

 I’m so happy that it’s still sunny!

10 thoughts on “Aika rauhoittua / Time to slow down

  1. Zemppiä! tunnistan kirjoituksestasi hyvin omia kokemuksia, se tulee semmonen hirvee hässäkkä päälle niin helposti eikä osaa höllätä tahtia “normaaliin” suuntaan kovin helpolla. Pitäisi kai jotenkin jo aikasessa vaiheessa hoksata että nyt pitää jotain karsia ja ottaa reippaasti “tekemätöntä aikaa” itselleen, ennenkuin hurahtaa kierteeseen. Olen miettinyt että mullakin meni pari vuottai ihan putkeen hirveessä hulinassa! Ei oikein ymmärtänyt nauttia ja sitten sen jälkeenpäin tajuaa, että olisi tehnyt toisin mutta eihän sitä siinä kiireen tuomassa pöllyssä pohjaanpalaneiden espressojen kanssa koskaan tajua ajoissa 😀 Espressopannu meni kyllä lahjaksi kamulle sen ajan jälkeen, hellakin on nyt siistimpi 😀 kyllä loma tekee niin hyvää! Hyvä että otit itellesi aikaa!

    • A kiss, kiitos! 😀 Pitää todella opetella sanomaan joskus ei, vaikka se on vaikeaa. On niin kiva tehdä kaikkea, nähdä ystäviä, käydä paikoissa jne, mutta kun kalenteri alkaa olla aamusta yöhön täynnä jotain, tulee jossain vaiheessa kauhea väsymys. Heheh, säkin polttelet kahveja pohjaan, en oo siis ainoa. Mutta onneks ei ole tapahtunut mitään sen pahempaa! Lomaa odotellessa…kohta se koittaa! Ja muutenkin olen jo alkanut hieman rauhallisemman elon… 😉 Ihania syyspäiviä sulle!

  2. Tapahtumien vyöry kaupungilla on viime viikkoina ollut päätä huimaava. Tuntuu, että jollei mene mukaan, jää jostain merkittävästä paitsi. Pakko tehdä valintoja ja vain olla. Uuteen syksyyn on löydettävä itselle sopiva rytmi. Tämän aamu sade antaa aikaa miettiä ja huomata, etä sieltä se syksy ja rauhoittuminenkin sen mukana on tulossa.

    • Ume, on kyllä ollut niin paljon ohjelmaa koko alkusyksy täynnä, vaikka paljon on jäänyt näkemättäkin. Istuttiin yhtenä päivänä Kallion kirjastossa lukemassa, se oli ihanaa! Pari tuntia pelkkää rauhaa ja keskittymistä. Ihan hyvä että on sateisiakin päiviä, se rauhoittaa vähän.

  3. Kuulostaa siltä, että olet lomasi ansainnut! ❤ Ja ehkä syksyssä lomailussakin on puolensa, silloin voi oikeasti vain olla, eikä tarvitse suorittaa "pakollisia" kesälomajuttuja, joita kesälle herkästi tuppaa tulemaan!

    • Piia, taidan olla! 😉 Totta muuten, voi paremmalla mielellä olla vaikka vaan kotona ja lukea näin syksyllä. Olin kovasti lähdössä jonnekin reissuun, mutta saattaa olla että jäänkin vain kotiin. Sekin tuntuu nyt kivalta vaihtoehdolta. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s