Kauniit, vanhat talot / Beautiful old buildings in Helsinki

 b-day15-7

Rakastan kävellä eri kaupunginosissa ja ihailla kauniiden rakennuksien yksityiskohtia. Tutkin koristeluja, ikkunoiden muotoja, porttien kuvioita, talojen numerointeja, rappujen kirjaimia ja pastelliväristen seinien sulautumista yhteen.

b-day15-15

Viime viikolla kävelin pitkin poikin keskustaa, koska halusin näyttää norjalaisille vieraillemme kaupunkia. Kivointa on seikkailla kaupungissa turistina. Kaivan kameran laukusta paljon helpommin silloin, kun agendana ei ole muuta kuin kävellä ja ihmetellä.

kruununhaka-helsinki

Sunnuntaisin kaupunki on ihanan rauhallinen, varsinkin niissä kaupunginosissa, joissa ei ole kauppoja. Voi helposti seisoa keskellä autotietä kuvailemassa nättejä parvekkeita.

b-day15-11

kruna-ihanat-talot-4

Eihän täällä niin tylsää ja väritöntä olekaan, kuin välillä ajattelen.

b-day15-12

helsinki-buildings-2

helsinki-buildings-3

helsinki-buildings-1

helsinki-buildings-6

I love to walk around the city and admire beautiful old buildings. This is not such a colorless city as I sometimes think.  

6 thoughts on “Kauniit, vanhat talot / Beautiful old buildings in Helsinki

 1. Onpa kiva kuulla, että paikkallinenkin voi kuljeksellä Helsingissä turistina. Minulla on nimittäin aina pääkaupungissa katse kohti taivaita. Lyhyeenkin matkaan saa vierähtämään aikaa kun tuijottelee yksityskohtia.

  • Hurmioitunut, turistina olo ja taivaalle tähyily on ihanaa. Harrastan sitä usein itseksenikin kameran kanssa. Mietin millaisia kohteita kuvaisin, jos en olisi paikallinen.

 2. Onnea vielä edelliseen merkintään liittyen, syntymäpäivä on paras päivä!

  Mä haaveilen aina Helsingistä, en pitkäaikaisesta asumisesta, mutta kuukaudesta tai kaupungissa olevasta kesäasunnosta. Jos meillä olis joskus paljon rahaa, niin sitä ei todellakaan laitettais mihinkään mökkiin, vaan miniasuntoon Helsingissä, josta käsin vois lomailla ja nukahtaa Helsingissä, koska se on melko erilaista nukahtaa Lahdessa, usko pois.

  • Tuikkis, kiitos paljon! Mä taas haaveilen just siitä kesämökistä tai muusta pienestä maatilkusta, puutarhasta, hiljaiselosta. Näinhän se menee! Voispa olla miniasunto kaupungissa, maalla ja ulkomailla, hehe. Voitte tulla meille joskus “hotellilomalle”, kun me ollaan poissa?! 😀

   • Ei ollenkaan huono idea! Te voitte tulla tänne Lahti-lomalle, silkkaa luksusta, ei kolistelevia ratikoita, ei ihmispaljoutta, vain tuijottavia ihmisiä, ohikiitävää liikennettä, joka ei noudata rajoituksia, paljon nättejä pihoja ja taloja, lähikapakka, lähikauppa ja tietenkin ne ovella koputtelevat sukulaiset, jotka tuovat mukanaan milloin pullaa, milloin tupsahtavat vain kylään. Sellaista on täällä. No okei on vähän inhottavaa naapuria ja paheksuntaa meitä kohtaan, mutta lähes luksusta.

 3. Tuikkis, kuulostaa ihanan idylliseltä! Ja jos vielä sukulaiset tuovat pullaa niin…!
  Tehdään joskus vaihto, se ois eksoottista. Ehkä ens kesänä, koska kesällä on aina kivempaa, kaupungissa kuin kaupungissa. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s