Mukavaa olla kotona / It’s nice to be at home

viherkasvit

Olen potenut pitkään koti-ikävää. Olen haaveillut, että ehtisin istua alas lukemaan kirjaa, käydä läpi vanhoja valokuvia, siivota kaappeja, kirjoittaa, lukea aamulla lehteä pitkään aamiaisen jälkeenkin, laahustaa yöpaidassa vaikka koko päivän, jos siltä tuntuu. Nyt minulla on loma ja siihen on mahdollisuus. Tuntuu ihan hyvältä, etten lähtenyt mihinkään, vaikka pelkäsinkin että loma menisi jotenkin hukkaan kotona. Aika hölmö ajatus.

rasymatto

Täällä sitä sitten hissutellaan ja hölläillään. Joka päivä on kuitenkin pakko tehdä jotain pientä, sillä jostain syystä täydellinen rauhoittuminen on kaltaiselleni levottomalle sielulle mahdotonta. Onneksi rauhoittumista on monenlaista. Luonto ja ulkoilu on parasta meditaatiota.

valaisin

liinavaatekaappi

peikonlehti

painting-1

morning-light

peikonlehti-1

Mukavaa viikkoa teille!

 I’ve been suffering from homesickness because I feel that I haven’t had peaceful quality time at home for a long time. Now I’m having my late summer vacation and it’s so nice to be at home doing nothing special!

4 thoughts on “Mukavaa olla kotona / It’s nice to be at home

  1. Minä olisin mieluusti sinun kotisukissasi!:) Nythän on juuri oikea hetki olla kotilomalla..kun muutenkin elämä vie kotia kohti tähän aikaan vuodesta. Olisi ihana olla koko viikko kuin lauantaina ja sunnuntaina, haahuilla kotona ja tehdä mitä lystää. Eikä tarvitsisi lähteä tihkusateeseen aamulla, vaan sytytellä vaikka mielummin kynttilöitä, ah! 🙂

    • Mirjam-Matilda, sä sait sen kuulostamaan niin ihanalta! Koitan ottaa tästä kaiken ilon irti ja ajatella juuri noin. 🙂 Ihmismieli on hassu, kun sitä aina jäynää sellainen syyllisyys, jos haluaa vain lepäillä ja olla. Mutta kiitos kivoista ajatuksistasi, ne olivat juuri mitä tarvitsin!

  2. Samanlaisia haaveita on ollut täällä, kun tuntuu että koti on enemmänkin vain paikka jossa käy nukkumassa… Näyttää kuitenkin siltä, että loppuvuosi antaa mahdollisuuden taas opetella kotona olemiseen.

    • Lusikka, hyvä, jos loppuvuosi on rauhallisempaa ja voit nauttia kotijutuistakin. Tuttu tunne tuo, että käy kotona vain nukkumassa. Tai sitten tekee kotitöitä, siivoaa, pyykkää, laittaa ruokaa jne. Se ei tunnu niin mukavalta laatuajalta, ainakaan kun sitä tekee jatkuvasti. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s