Suosittelen / I recommend

punamarjaoksa

pillow

fruits-hedelmat

kahvi-ja-puuro
livingroom

katajanokka
nojatuoli

Suosittelen marraskuisiin päiviin, varsinkin niihin takkuiselta tuntuviin:

♥ Ulkoilua. Kävelyä, metsäretkiä. Juoksulenkkiä kuulokkeiden kanssa, sillä musiikki tekee juoksemisesta helpompaa. Ulkoilusta tulee aina parempi olo. Todettu lähiviikkoina niin monta kertaa, kun olen lähtenyt mököttäen metsään ja palannut onnellisena takaisin.

♥ Sukuni naisten ohjetta aina kun harmittaa: leivo kakku.

♥ Saunomista tai kylpyä. Pakkaa kassi ja lähde yleiseen saunaan, jos et omista omaa saunaa tai kylpyammetta. Tai keitä teetä, pue mukavimmat vaatteet päälle, ota kirja käteen ja upota jalat jalkakylpyyn.

♥ Kirjaston rauhaa ja hiljaisuutta, jossa voi käydä lukemassa kaikki uusimmat lehdet. Minulla on yleensä mukana pieni vihko, johon kirjoitan muistiin lehdistä löytyneitä suosituksia, kuten kirjoja, jotka haluan lukea, kosmetiikkasuosituksia tai jonkin lauseen, jonka haluan muistaa.

♥ Suosittelen hoitamaan kaikki ikävät velvollisuuspuhelut kerralla. Varaa hammaslääkäri, gynekologi, hieronta-aika, peru lehtitilaus ja soita verotoimistoon. Kerran se vain kirpaisee ja ah, mikä vapauden tunne! (Kuulun ihmisiin, jotka kammoavat soittamista. Venytän kaikkea kärvistellen ainakin puoli vuotta.)

♥ Kävelemistä lempikahvilaan. Tilaa kahvi ja kakku ja nojaudu sohvalle kirjan tai lehden kanssa.

♥ Kerhon perustamista. Talveen sopii esimerkiksi lukupiiri, kässäkerho ja ruoka-ja viinikerho.

♥ Ateneumissa Henri Cartier-Bressonin näyttelyä.

♥ Muumilaakson marraskuu-kirjaa. Niin ihana.

Birdya. Kaunista.

I warmly recommend outdoor activities, walking, jogging and trips to the forest. I recommend baking a cake if you’re feeling blue. I recommend relaxing in the sauna or in the bath. I recommend going to the library to read all the newest magazines. I recommend making all the boring phone calls at one time, like reserving a doctor’s appointment etc. I recommend a walk to your favorite café and ordering a coffee with a piece of cake. I recommend starting a club with your friends, like a book club or a handicraft club for example. I recommend checking out the Henri Cartier-Bresson exhibition at Ateneum Art Museum.  I recommend reading the book called Moominvalley in November, it’s lovely! I recommend listening to Birdy

12 thoughts on “Suosittelen / I recommend

 1. Kiitos tästä. Takkuiselta tuntuu tämäkin maanantai. Joitakin näistä ohjeistasi noudatan jo, muutamaa aion testata. Valoa ja lämpöä marraskuuhusi. P.S. Minäkin inhoan soittamisia!

  • Tiina, kiitos itsellesi! Maanantait on liian usein takkuisia. Niille pitäisi ehkä keksiä jotain extrapiristävää puuhaa, jotta eivät tuntuisi niin tylsiltä.
   Iloa ja piristäviä juttuja sinun marraskuuhun myös!

 2. Kiitos postauksesta, ihana tämä 🙂 Täällä myöskin soittamista kammoksuva.
  Kirjasto on myös mun lemppari, pitää ottaa tuo vihkoniksi talteen. Mulla tulee kirjoiteltua niitä huomioita lehdistä puhelimeen tai kalenterin reunaan ja sinnehän ne myös jää.

  • Ida, kiva kuulla! Jos meillä olisi kirjasto tässä lähellä, istuisin siellä varmaan päivittäin. Välillä tulee itsekin otettua puhelimella kuva muistiin jostain lehdestä, mutta harvoin niitä tosiaan muistaa selailla. 🙂 Iloista viikkkoa!

 3. Kiitos ihanasta postauksesta! 🙂 Joskus sitä kaipaileekin ihan konkreettisia suosituksia. Tässä vielä maustettuina ihanan levollisilla kuvilla. Erityisesti olen kiitollinen uudesta musiikkituttavuudesta, olin myyty samantien, kun kuuntelin!<3 Metsässä jo kävinkin onnellistumassa eilen.Pitkiä kuumia kylpyjä KAIPAAN, mutta tyytyminen on kerran viikossa saunavuoroon.Näyttely Atskissa vielä näkemättä.

  • Mirjam-Matilda, kiitos itsellesi, että luit! Tuo biisi on jotenkin niin ihana ja artisti muutenkin. Sopii hyvin talvimusiikiksi. Toivon ettei tule sateista loppuviikkoa, jotta pääsisi kanssa metsäretkelle! Mäkin kaipaan kylpyjä ja tyydyn saunavuoroon, mutta sen lisäksi tulee myös käytyä yleisissä saunoissa, koska niissä on jotenkin kiva fiilis. Ja koska voisin saunoa vaikka joka päivä!

 4. Tulipa tästä ihana tunnelma! Paljon oli listallasi sellaisia joita noudatan säännöllisesti tai vähemmän säännöllisesti, mutta kuitenkaan niiden tärkeyttä unohtamatta. MUTTA! Kakun leipominen! Olen pyrkinyt tässä puolen vuoden ajan vähentämään sokerin käyttöä tai ainakin tietoisesti tarkkailemaan sitä, mutta näihin pimeisiin päiviin/viikonloppuihin kakku voi olla nyt jo kaivattua luksusta. Kiitos ihana! ^^

  • Hurmioitunut, ihana kuulla! Joskus kakun leipominen on paikallaan! Vaikka myönnetään, että välillä tulee jaksoja, jolloin joka päivä tekisi mieli jotain kahviherkkua. 🙂 Onneksi ei aina kuitenkaan. Ehkäpä kokeiletkin jotain uutta reseptiä, vaikka raakakakkujen joukosta, joissa ei välttämättä ole niin paljon sokeria? Niihin taitaa usein tulla hunajaa. Ihanaa viikkoa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s