Jee, vinyylisoitin! Vihdoinkin! / I finally got a vinyl player!

levysoitin

Olen haaveillut levysoittimesta vuosia, mutta jostain syystä se on jäänyt aina hankkimatta. Päätimme, että soitin tulee olemaan yhteinen joululahjamme, mutta yllätykseksi sainkin sen jo synttärilahjaksi syksyllä. Konkreettisesti levysoitin oli ilmestynyt olohuoneeseen ollessani muutaman päivän reissussa äidin luona. Siitä lähtien olen istuskellut olkkarin lattialla vaihtamassa levyjä ja kuunnellut kaikki vanhat lempparit läpi.

levysoitin-6

Ihaninta on se että oikeasti kuuntelen levyt fiiliksellä läpi kokonaan, laulan mukana ja hoen miten ihanalta kaikki kuulostaa! Olen käyttänyt Spotifyta ja huomannut että helposti tulee vain “surffattua” musiikkia läpi. Nyt tekee mieli rynnätä levykauppaan selaamaan levyjä ja ostaa kaikki Beatlesit ja Miles Davisit. Hassua, että samalla innostuin taas uudelleen vanhasta musiikista, enkä edes ole ajatellut että voisin ostaa jonkun uudenkin levyn.

vinyylilevyt-1

vinyylilevyt-2

levysoitin-2
En tiennyt miten onnelliseksi tulisinkaan tuosta soittimesta. Se on päällä ensimmäisenä aamulla ja tänään kuuntelin ihania jazz-levyjä sunnuntain kunniaksi. Muistan joskus Tampereella asuessani, että olin innoissani jazzista tietämättä siitä mitään. Kävelin läheiseen divariin sisään ja kysyin mukavalta divarin omistajalta, että voisiko hän suositella jotain hyviä levyjä ja sieltä asialle omistautunut herra sitten tyytyväisenä valitsi minulle omia suosikkejaan. Luulenpa että nyt alkaa vaihe, jossa kirppareilta etsinkin taas pitkästä aikaa astioiden sijaan levyjä.

levysoitin-5

vinyylilevyt

levysoitin-3

levysoitin-4
levysoitin-1
Onko teillä levysoitin tai millä tavoin kuuntelette musiikkia?

I got a vinyl player as a birthday present and I couldn’t be happier! It’s my favorite thing at the moment and I’m sure the feeling will last. I’ve been listening to all the old LP’s I have had stashed up and I’m dreaming about going to the record store to browse the selection soon. Today was a perfect day for playing old jazz records. 

24 thoughts on “Jee, vinyylisoitin! Vihdoinkin! / I finally got a vinyl player!

 1. Mahtavuutta, onnittelut kivasta lahjasta! Meilläkin on levysoitin. Aika harvoin sitä tulee käytettyä, kun radio on helpompi laittaa päälle. Nyt joulun alla soittimessa on taas pyörinyt vanhat joululevyt.

  • Pilviraitti, kiitos, oon hyvin innoissani! Meillläkin kuunnellaan tosi paljon radiota ja se on varsinkin aamuisin aina keittiössä päällä. Nyt levysoittimesta tulee kyllä kilpailija! Oi, joululevy! Sellainenhan tarvitaan!

  • Vilja, on oikein hyvä soundi! Just se ratiseva ääni on ihan parasta. Ja tuntuu että kaikki musiikki kuulostaa paljon paremmalta kun se tulee levyltä. Tuo soitin sopisi sun kotiin muuten hyvin… 🙂

  • Minna, heheh! Tuota en tullut ajatelleeksikaan. Toisaalta luulen, etten ehkä osaisi hakea parempaa ääntä, paitsi jos jostain syystä ei kuulostaisi ollenkaan hyvältä. Onneksi mieskään ei ole pahempi hifistelijä… 😀

 2. Onpa tyylikäs soitin. Mieheni on etsiskellyt vanhaa levysoitinta ja yksi meillä onkin, mutta joku ongelma on vahvistimien kanssa – ei toimi. Teidän on ilmeisesti uusi, jotenkin ei mieleeni ole edes tullut, että niitä voisi saada uutenakin. Olisi isännälle varmaan oiva lahja jossain vaiheessa, kun juhlitaan tasavuosia.

  • Saara, harmillista jos ei toimi! Ootteko kyselleet asiaan apua, josko vahvistimen saisi korjattua? Joo, tuo on nyt uusi ja kytketty aktiivikaiuttimiin. Meillä ei siis oo vahvistinta erikseen, vaan tuossa soittimessa on joku sisäinen riia-korjain. Ja se oli just oleellinen, sillä muuten ois pitänyt ostaa joku erillinen mokkula. Hei, huomaatko miten paljon näistä tiedän… 😀
   Levysoitin ois ihana lahja, iloa jokaiseen päivään!

 3. Huippua! minua on aina kiinnostanut mitä tuo levypino kätkee sisäänsä ja nyt siitä sai pienen makupalan. Erittäin hyvä musiikkimaku sulla/teillä!
  Minä ostin viimeksi ihan summamutikassa muutamia kotimaisia 50-luvun levyjä ja ne olikin tosi hyviä! Joskus ostan “yllätysmusiikkia” sillä senhän saa kiertoon helposti. Levysoittimella saa musiikinkuunteluun mindfullnessii ihan uudella tavalla.

  • A kiss, kivaa! Kiitos! Ja joo, ne on MUN levyjä! 😀 Tai itseasiassa olen kähveltänyt osan äidiltäni. Onneksi me tykätään kyllä melko samanlaisesta musasta.
   Oi, kotimaiset 50-luvun levyt kuulostaa ihanalta! Mä tykkään paljon myös vanhasta iskelmästä, vaikka niitä levyjä ei ole montaakaan. Yllätysmusiikki kuulostaa hyvältä, kirppareiltahan voisikin tehdä hauskoja löytöjä. Nyt oikein kutkuttaa päästä pian etsimään levyjä!

 4. Oi ihanaa, olisi minullakin toiveissa! Ihan vaikka aluksi koristukseksi, vielä ei ole levyjä. 🙂 Ja äitikin kuulemma hävitti kaikki joskus muutama vuosi sitten, kun ajatteli, ettei niitä kukaan enää kuitenkaan kuuntele.. 🙂

  • Katri, no jouluhan ois nyt sopivasti tulossa….sitten kun saisit levysoittimen, niin et malttaisi olla ostamatta levyjä! 🙂 Onpa harmillista, että äitisi levyt eivät ole enää tallessa. Mun täytyykin pelastaa äkkiä äidinkin levyt. 😉

 5. Sun pitää tulla pläräämään meidän levykasoja, siellä on vaikka mitä. Jotain tosi outojakin, mistä en ymmärrä yhtään. Joskus ostelen Puukengälle lahjaksi levyjä, meillä musiikkia kuunnellaan sitä ostamalla, tosi harvoin mitään spotifymusiikkia, kun ollaan semmoisia hamsterishenkilöitä ja tykätään siitä, että musiikkikin on konkreettista.

  • Tuikkis, voi pääsispä pläräämään teidän levyt läpi! Ne oudot voi joskus yllättää positiivisesti. Sain kerran kaverilta kasan tuntemattomia levyjä, joita oli heittämässä pois ja sieltä löytyikin pari ihan suosikkia, joita olen nyt taas innoissani kuunnellut.
   En ole ostanut levyjä vuosiin ja nyt on ihanaa päästä kannattamaan levykauppoja ja muusikoita.
   Työhuoneelta löytyy vielä vanha cd-soitin ja jopa c-kasetitkin.

 6. Oi,ihanaa! Mulla oli isäni vanha levysoitin (+ kunnon vahvari ja kaiuttimet,oi mitkä äänet niillä sai aikaan! <3) lainassa joskus teininä muutaman vuoden..niillä oli hienoa kuunnella musiikkia – varsinkin kun talo oli tyhjä ja pystyi kuuntelemaan oikein kovalla 🙂 Kun muutin omaan kotiin,palautin soittimen mikä kyllä harmitti..ei isäni sillä enää kuuntele vaikka omistaa varmasti satoja levyjä mutta uskon,että olisin itse jatkanut kuuntelemista sillä. Tarviikin kysäistä josko saisin sen taas lainaan!

  • Niina, oooh, hei kysy! Mä luulen, että antaisi sen varmasti mielellään käyttöön. Sehän on vain ihanaa, että sä arvostat soitinta ja niitä levyjä, joten eihän ne saa turhanpanttina siellä olla. 🙂 On ihan parasta kuunnella levyjä kovalla, niin että musiikki täyttää koko talon ja puuhailla kaikkea kotosalla. Tuntuu, että elämälaatu ihan parani tuon soittimen myötä. 😀

 7. Vinyylisoittimet ❤

  Mullakin oli isäni vanha viilupintainen 70-luvun soitin, kunnes se otti jossain muutossa onkeensa, ja lakkasi pitämästä neulaa levyn päällä. Sain joululahjaksi sitten uuden, hyvin samannäköisen kuin tuo teidän. 🙂 Vinyylit on kyllä parhautta! Levyjä en oikeastaan (uusiakaan siis) osta muuta kuin vinskoina, ja sunnuntaista on vakiintunut sellainen vinyylienkuuntelupäivä. Useimmiten meillä kyllä pyörii ihan perus Spotikka (koska puolen/levyn vaihtaminen), mutta aina välillä tarvitsee juuri sitä lämmintä muovilätyn soundia.

  • June, onpa kivaa! Sunnutai on todellakin ihan paras päivä kuunnella vaan levyjä ja syödä aamiaista pitkään. Huomasin muuten saman, että aika tiheesti sitä kiekkoa saa olla kääntämässä, mutta ei se mitään! 😀 Soi meilläkin edelleen myös Spotify, ainakin jos E on itsekseen kotona. Aamuisin myös radio, koska se on keittiössä. Ehtispä jo sinne levykauppaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s