Uuden vuoden aloitus / The start of a new year

uusivuosi-15-27

Tälle vuodelle minulla ei ole lupauksia, toiveita vain. Ajattelin aloittaa rauhassa, ihan vain hitaasti ja keskittyen. Viime vuosi alkoi jotenkin kauhealla vimmalla ja päänsisäisellä tohinalla, oli liikaa odotuksia, ajatuksia ja asetettuja tavoitteita. Jostain syystä ajattelin, että minun olisi saatava jotain itselleni merkittävää aikaan ennen kuin täytän kolmekymmentäviisi. En oikein edes tarkkaan tiedä mitä se olisi ollut. Lähinnä kai vain pelkäsin ja vähän kammosin ajatusta, että olisin jo sen ikäinen tietämättä edelleenkään kunnolla, mitä oikein haluan ja miten järjestäisin asiani, jotta olisin tyytyväinen.

uusivuosi-15-11

Luonnollisesti olin yhtä hukassa vuoden lopulla, kuin alussakin.

uusivuosi-15-10

Toiveena tälle vuodelle onkin se, että kuuntelen enemmän itseäni, enkä pelkää tehdä niin kuin tuntuu. Haluan kunnioittaa itseäni enemmän, enkä asettaa aina kaikkea ja kaikkia muita edelle. Se on minulle ehkä vaikeinta tässä elämässä. Elää sitä itselleni.

uusivuosi-15-15

Haluaisin myös lukea enemmän kirjoja, sen sijaan että istun koneella. Toivon, että ulkoilen enemmän. Ehkä täytyy keksiä mielikuvituskoira, jota on ulkoilutettava.
uusivuosi-15-9

Toivon että tästä vuodesta tulee mukava. Mukavampi, kuin ihan kiva. Ihan kivat ei jää mieleen. Toivon, että keskityn rauhassa yhteen asiaan kerrallaan ja saatan sen loppuun. Enemmän tekoja, vähemmän haaveilua. Tai paljon haaveilua, paljon toteutuksia.

Toivon vuodelle matkoja ja retkiä. Toivon, että näen enemmän niitä ystäviä, joita kaipaan paljon.

uusivuosi-15-12

uusivuosi-15-26

uusivuosi-15-25

Tervetuloa vuosi 2016, ollaan lempeitä toisillemme.

Kuvat ovat eiliseltä, ystävien ihanasta kodista, jossa juhlimme uutta vuotta. Kiitos murut!

For this year I don’t have any big expectations. I only have a few wishes. I want to start the year slowly and with patience. I hope to learn to listen to myself more and be more selfish in a good way. I want to read more books instead of sitting in front of the computer. I would love to travel and make many little trips. I wish you all the best for the new year 2016!

 

18 thoughts on “Uuden vuoden aloitus / The start of a new year

 1. Kylässä tunnisteeseen tuli taas yksi mielenkiintoinen merkintä, minusta on hirmu kiva, kun täällä on kivoja koteja, tulee aina sellainen inspiraatiovyöry. Kiitos siis tästä. Hyvää alkanutta vuotta Saija!

  • Tuikkis, hauska kuulla! Olisi ihanaa kuvailla enemmänkin ystävien koteja. Ehkä tänä vuonna! Kiitos toivotuksesta, ainakin vuosi on alkanut rauhallisesti, hyvillä mielin. 🙂 Hyvää alkanutta vuotta sinulle myös!

 2. Olisin voinut kirjoittaa joka lauseen 🙂 Itse olen 53, kohta 54, ja painin edelleen samojen asioiden kanssa…minäkin olen päättänyt elää ja kunnioittaa enemmän itseäni,olla terveesti hiukan enemmän itsekäs, ja ei niin kovasti vain muita huomioonottava.Kuunnella tarkasti sydäntäni ja tehdä tästä vuodesta ennen kaikkea hyvän itselleni.
  Kauniit ovat kuvasikin jälleen, minulla kirjoitusnurkkauksessani samanväriset tulppaanit tuomassa ihanaa, kutkuttavaa kevään odotuksen fiilistä.Hyvää alkanutta vuotta!

  • Mirjam-Matilda, tuntuu kivalta, että jaat ajatukseni. 🙂 Välillä mietin, että muuttuuko ihminen oikeasti koskaan, sillä tuntuu, että niin monesti kaikki painivat samojen asioiden kanssa. Toisaalta kuitenkin tuntuu, että vuosi vuodelta hitusen viisastuu ja oppii juurikin sitä armollisuutta ja kunnioitusta itseään kohtaan.
   Äitini aina sanoo minulle, että hän ei ymmärrä olevansa yli 60, sillä hän tuntee itsensä ihan samanlaiseksi kuin vaikka kolmikymppisenä. Peilistä katsoo vain hieman erilaiset kasvot. Se on samaan aikaan hämmentävän outoa, että jotenkin kivakin ajatus. Nyt ymmärrän myös mitä se tarkoittaa ja miltä se tuntuu.
   Ihanaa alkanutta vuotta ja kevään odotusta, tästä tulee hyvä!

 3. Olen huomannut itsestäni, että keskittyminen yhteen asiaan kerrallaan on nykyään vaikeaa. Esimerkiksi kirjan tai jopa lehden lukeminen. Töissä joutuu pyörimään ympäriinsä, niin ei kotonakaan osaa rauhoittua.
  Pupulandian Jenni heitti taannoin ajatuksen olla päivittäin hetken tekemättä mitään.
  Ajattelin nyt aloittaa. Suljen puhelimen, tv:n ja laitan silmät kiinni.
  Lempeää Uutta Vuotta meille.

  • Nalle, hyvä ajatus olla päivittäin hetki hiljaa, rauhoittuen. Luulen, että se levottomuus voi johtua näistä kaikista sosiaalisen median muodoista. Huomaan ihan saman, että vaikea keskittyä vaikka lukemiseen. Aivan kuin ei olisi tottunut olemaan vain paikallaan. Täytyy opetella uudelleen.
   Totta, että töiden jälkeenkin helposti jää päälle se hektisyys.
   Toivotaan tälle vuodelle siis keskittymistä, rauhoittumista ja ihania lukuhetkiä! 🙂

 4. Voi, niin ovat usein omatkin ajatukseni samankaltaisia. Mutta sitten muistan, että tässä hetkessä on se tärkein ja paras.
  Oikein kaunis on koti, josta olet kauniit kuvat ottanut!

 5. Hyviä ajatuksia, uskon, että meillä naisilla on useilla tuo sama ongelma. Keskittyminen herpaantuu kaikkeen sälään.Pitäisi olla itselleen armollisempi, kaikkea ei tarvitse tehdä esim. Itse alusta loppuun. Olipa taas kauniita kuvia ja ihana kakku!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s