Kauneus asuu kaduilla / Beauty lives in the streets

katajanokan-talot-6

Melkoista kotihengailua tämä talvi. Vuoraudutaan vaatteilla, vilteillä ja tuplavillasukilla. Silti meillä on kotona lämpimämpää, kuin joskus asuessani tovin ulkomailla. Muistelen, että silloin oli teekuppi kädessä irtoamatta siitä hetkeksikään. Aamulla oli vaikea nousta untuvapeiton alta, vetää paksut oliivinvihreät samettiverhot syrjään ja raahautua jääkylmään suihkuun. Oli sentään kokolattiamatotkin, mutta yksinkertaisista ikkunoista veti silti niin kovin, että nenänpää oli alati valkoinen ja huulet siniset.

katajanokan-talot-11

Teen pieniä kävelyretkiä kylmyydestä huolimatta, sillä ne palkitsevat aina. Villahousut jalkaan ja kerroksia ylle. On niin kaunista ja valkeat tiet nostavat talojen värit ihanasti esiin. Siinä vaiheessa, kun varpaita kipristelee liikaa, on kiva etsiä lähin kahvila lämmittämään.

kruununhaan-talot
kivet-ja-kuviot
katajanokan-talot-10

kivet-ja-kuviot-1
katajanokan-talot-8

katajanokan-talot-5

katajanokan-talot-7

katajanokan-talot-4

katajanokan-talot-2

It’s really cold outside but I still like to do a little walk every day. I wear many layers of wool and when my toes start to freeze I walk to the nearest café to warm up. 

10 thoughts on “Kauneus asuu kaduilla / Beauty lives in the streets

 1. Hienoja kuvia ja taloja, talvipakkasella on niin kaunis valo. Pakko kysyä, mistä ihanat mustavalkoiset legginssit/villahousut ovat peräisin? Tuommoiset olisi just täydelliset talvipukeutumiseen! Kiitos kivasta blogistasi ❤

  • Empumpuli, kiitos itsellesi, ihanaa että olet tänne löytänyt! ❤ Villahousut ovat kotimaisen Uhana Designin. Hieman kirpaiseva hankinta, mutta kestävät toivottavasti ikuisesti ja lämmittävät ihanasti + vielä nätitkin!

 2. Kauniit pakkaspuuteri-talot kävelyreittisi varrella! Helsingissä asuessa olisikin tuo onni, että voisi poiketa kahvilaan, kun rupeaa liikaa paleltamaan.Syystä, josta täällä rannikko-Espoossa ei tule lähdettyä, kun kasvot ja varpaat jäätyy, vaikka kuinka pukeutuisi.Mereltä kun tuulee näissä pakkaslukemissa,pitäisi olla kommandopipo päässä 🙂 Palasin itsekkin muistelemaan Kreetan aikojani, kun talvet pelattiin siirrettävien patterien kanssa 🙂 Piti nousta asettamaan pattereita lastenhuoneeseen, että pystyi herättämään lapset pukeutumaan tarhaan jne.:) Moni ei uskoisi, kuinka Kreikassakin voi olla KYLMÄ! 🙂

  • Mirjam-Matilda, kommandopipoa on kyllä näillä pakkasilla kaivannut. Selviän muuten, mutta nenä, varpaat ja sormet paleltuu aina. Onneksi pakkanen hieman hellitti, mutta lunta tupruaa kivasti lisää. Ulkona on kaunista.
   Ihanaa, että Suomessa on kunnon ikkunat ja lämmintä sisällä, eikä tarvitse roudailla irtopattereita. 🙂 Kova matkakuume kyllä on, vaikka se ei johdukaan nyt tästä talvesta.

 3. Kauneus näyttää todellakin asuvan noilla kaduilla ja noissa rakennuksissa. Onpa kiva idea;lähteä kuvailemaan ja kylmyyden iskiessä suunnata kahvilaan! Minulta on vielä kunnon pakkaskuvat ottamatta, taidan pitää vinkin mielessä.

  • Hurmioitunut, nyt on ehkä helpompikin lähteä pakkaskuvailemaan, kun ei ole enää niin hullun kylmä. Kyllä tuolla sormet, kamerat ja puhelimet ovat hyytyneet monesti!
   Vaikka tuona kävelyretkenä oli ihan siedettävä ilma ja vähän lämpimämpi.

  • Katri, kiitos! Oi voi, tuplavillasukat jalkaan ja viltti päälle! Onneksi pakkanen on hieman hellittänyt, nyt tarkenee jo vähän paremmin. Vaikka aamulla on kyllä vaikea nousta untuvapeiton alta, kun tuntuu, että huoneessa tuulee. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s