Tiina tartutti villasukkakuumeen! / Tiina’s winter woolen socks

lipaston-paalla

Hei! Ai mitäkö kuuluu? No olen hurahtanut kutomaan älyttömiä kirjoneulevillasukkia! Älyttömiä siksi, että en ole koskaan osannut tehdä minkäänlaisia kuvioneuleita ja siksi olen kiertänyt sellaiset ohjeet kaukaa. Mutta Tiinapa onkin mahtava villasukkakuumeen tartuttaja ja villitsijä ja sai minutkin himoitsemaan ihania talvivillasukkia. Tartuin siis puikkoihin ja päätin haastaa itseni ja niiden sukkien kanssa tässä olen sitten väkertänyt, niin että on koko blogikin jäänyt unholaan. Olette ehkä törmänneet blogeissa ja instagramissa kuviin ihanista villasukista, siis satoihin erivärisiin kuvioneulesukkakuviin? Hauskinta minusta on se, että kaikkien sukat on erivärisiä ja jokainen on valkkaillut niihin lempivärejään.

lankakerat

bambupuikot

varinokkosen-oksat-1

Tuon hassun kuusikuvion kanssa meinasi mennä ihan hermot ja jouduinkin purkamaan sen ensin kokonaan, sillä siinä ei ollut mitään järkeä. Toisella kerralla keskityin ja sain kuin sainkin oikean kuvion aikaan. Kantapään olen purkanut jo kerran, joten aloitin suosiolla kutomaan ensin toista sukkaa ja teen sitten molempien kantapäät kerralla.
muitaihania-villasukka-1

varinokkosen-oksat

muitaihania-villasukka
Oletteko te koskaan tehneet kirjoneuletta tai oletteko kenties kutomassa kanssa näitä Tiinan Muita ihania-blogista löytyviä sukkia?

Hi! I’m totally in to knitting at the moment! I decided to challenge myself with these lovely winter woolen socks by Tiina from Muita ihania blog. 

20 thoughts on “Tiina tartutti villasukkakuumeen! / Tiina’s winter woolen socks

  • A kiss, 😀 Mä tykkään hamstrata ihanan värisiä lankoja, mutta sitten onkin aina vaikea keksiä mitä niistä tekisi. Varsinkaan kun en ole osannut kutoa kuin suoria kaulaliinoja. Kiva välillä haastaa itsensä tekemään jotain ihan uutta!

  • Irmastiina, kantapäät on kyllä ihan mahdottomat. Ihan alkoi ärsyttämään, kun kantapää-video oli tosi hyvä ja selkeä, mutta aina se “ope” lopetti selostuksen kesken ja pitikin sitten jo pärjätä omillaan. 😀 Sain tehtyä ekan kantapään, mutta siihen jäi kyllä sellaiset ihmeelliset reiät, jotka mun pitää varmaan parsia. Äh! Mutta ehkä se tulee harjoittelun kautta…

 1. Ihania sävyjä! Mun piti myös osallistua näiden sukkien tekemiseen, mutten sitten ehtinytkään alkuun ja se jäi. Mutta voihan ne sitten väsätä myöhemminkin. 🙂

 2. Kyllä vaan, eka sukka valmis ja toinen kohta nilkassa. Tuhrasin sen kuusikuvion
  kanssa koko illan. Varmaan täytyy kutoa vielä toiset, tytär varasi nämä ekat.
  Todella koukuttavaa puuhaa.

  • Oili, mahtavaa! Se kuusikuvio oli kyllä hankala, kun piti kokoajan laskea ja silmät sikkuralla seurata ohjetta. Luulen (ja toivon) että toinen sukka syntyy helpommin. Värien valitseminen oli niin ihanaa, että tekisi mieli kyllä tehdä lisää sukkia eri väreillä. 🙂

 3. Ahh miten täydelliset värit!! Ja niin hienot muutenkin! Olen noita Tiinan kaikkia kutomistöitä aina ihastellut että voi kunpa osaisin..villasukan osaan kyllä kutoa mutta en tosiaan mitään kuvio-juttuja. Ellei raitoja lasketa,heh 🙂 Hmmm,uskaltaisikohan kokeilla? Olen vain sellainen että jos ei heti onnistu niin lannistun ja jätän työn kesken – kaapissa on parikin keskeneräistä villatakkia 😦 Katsotaan..

  • Niina, kiitos! 🙂 No sama täällä, oon kanssa ihastellut ja myös ihmetellyt, että miten se ehtii tehdä niin paljon kaikkea ihanaa! 😀
   No villatakki onkin aika haasteellinen, mutta oispa hieno osata! Kuule, uskalla vaan! Tuo värien vaihtelu on jotenkin niin kivaa ja innostavaa, että en usko että lannistut. Ehkä innostut sitten tekemään ne villatakitkin samalla…!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s