Viherkasveja, samettisohvia ja järjestelyä / House plants, velvet sofas and organizing at home

vuotitaulu

Luin hetki sitten ystäväni luona KonMari-kirjan. Olette ehkä kuulleet tai lukeneet tuosta japanilaisesta naisesta, joka on mullistanut koteja ja mieliä järjestelyä, siivousta ja elämänhallintaa käsittelevällä opaskirjalla? Kirjan ajatus on vähentää (turhaa) tavaraa ja selvittää suhde jokaisen esineen kohdalla miettimällä, tuottaako se iloa ja tekeekö se onnelliseksi.

viherkasvi

Kirjan aihe kiinnosti, sillä rakastan esineitä, kirjoja ja kaikenmoisia kauniita juttuja. Olen aina ollut luonteeltani sekä keräilijä, että järjestelijä. Kotiin on kerääntynyt vuosien varrella paljon ihania, rakkaita asioita ja harvoin kaipaan mitään uutta. Tai no, kaipaan, mutta niitä on vaikea perustella itselle. Muutamia juttuja vaihtaisin kyllä toisiin. Juuri niitä, jotka eivät varsinaisesti tuota minulle iloa, vaikka kivoja ovatkin.

white-curtains

Kirja oli hyvin nopeasti luettava, ihan viihdyttävä ja inspiroivakin, vaikka sisälsikin osittain ihan hölmöjä juttuja, kuten että naisen tulisi aina liihotella kotona jossain silkkiunelmissa, viikata alushousut ja tunkea kaikki vaatteet rullalle vetolaatikoihin. Missään ei edes yhdellä lauseella kehoitettu kierrättämään, vaan tavarat aina “heitettiin pois”, niin että huis vaan! Minun ei kyllä tule käytettyä niitä vaatteita, jotka piiloutuvat vetolaatikoihin, vaan huomaan helpommin kaiken henkareilla olevan.

vaaterekki

Tarkoituksenani ei ollut oikeastaan kirjoittaa KonMarista, vaan siitä, että yleensä keväisin innostun kevätsiivoilemaan, kierrättämään ja järjestelemään asioita, mutta tänä keväänä on käynyt ihan toisin. Olen jo pitkään ollut inspiroitunut entistä runsaammasta ja rönsyilevämmästä tyylistä. Tekee mieli vain naulata lisää tauluja seiniin, hankkia värikkäitä paimentolaismattoja, viherkasveja ja samettisohvia.

varinokkonen

Tyydyn kuitenkin inspiroitumaan ja nauttimaan samettisohvista, etnisistä kuvioista ja boheemeista sisustuksista ihanissa kahviloissa, leffoissa, kirjoissa ja kuvissa, vaikka huomaan kyllä, että silmä lepää kotona tietyissä elementeissä enemmän kuin toisissa. Tällä hetkellä lempinurkkaukseni on olohuoneessa, jossa on peikonlehti, rahapuu, levysoitin ja muutama taulu.

sunnuntaina

tikkaat-ja-taulu

string-hyllyssa

mekko-ja-matto

orkideat-ikkunalaudalla
levysoitin-3

orkideat-ikkunalaudalla-2

Mikä teitä inspiroi? Onko KonMaritukset ja kevätsiivoilut käynnissä?

I recently finished the book KonMari, a Japanese guide to sorting out your home and maybe your mind too. It was inspiring but also a little bit silly. I don’t see myself neatly folding pieces of underwear or storing all my clothes in drawers. Actually I’m more into even more abundant decor. At the moment I’m really inspired by big house plants, colorful rugs and velvet sofas. How about you?

6 thoughts on “Viherkasveja, samettisohvia ja järjestelyä / House plants, velvet sofas and organizing at home

 1. Ennen kävin joka syksy vaatekaapit läpi ja laitoin kiertoon. Nykyisin en ehdi/jaksa, mutta toisaalta pienten lasten myötä omat vaateostot on minimissä. Haaveilen tuollaisesta vaaterekistä ja siihen toimivaa capsule vaatevarastoa.

  • Sarp, se on kyllä aika iso projekti aina ja vie aikaa lajitella ja keksiä, että millä lailla kierrättää. Vaaterekit on kyllä käteviä, kun kaikki on esillä. Tuo meidän kuvassa näkyvä on miehen, eli minulla ei todellakaan ole toimiva vaatevarasto edelleenkään… 😉

 2. Minä inspiroidun välillä harhateille.:) Innostun jostain tyylistä, ja hups se alkaa hiipiä nurkkiin.Kunnes huomaan, ettei se ollutkaan “minun” juttuni.Ja kaikki lähtee Tori.fi.n
  Pikkuhiljaa alan hyväksyä oman tyylini, johon aina palaan.Turha sitä vastaan on enää kapinoida.Vähän liian runsasta ja boheemia, ja erikoisiakin ratkaisuja. Siinä se oma tyyli.
  Aluksi luulin, että taas yksi Kon Mari-postaus. Mutta sinä olitkin maalaisjärjellä liikkeellä. 🙂
  Kevät on uuden alkua ja paikkojen järjestelemistä, ilman Kon Marejakin? 🙂
  Minun silmäni lepäävät erikoisesti tuossa kuvassa no.6 ❤

  • Mirjam-Matilda, sitä on välillä vaikea olla joutumatta harhateille, kun trendit ja muoti toitottaa jotain juttuja niin kauan, että itsekin alkaa lämpenemään. 😃 Tokihan inspiraatio vaihtelee hieman vuodenajankin mukaan ja ihan vain fiiliksen. Sun tyyli kuulostaa ihanalta! Pidä siitä kiinni!
   Totta, että kevät on sellaista järjestelyn ja heräämisen aikaa, aika kivaa sellaista. Ei siihen opaskirjoja tarvita, vaikka hauska olikin lukea. Ihanaa kevätaurinkoa ja järkkäilyjä sinnekin! 😊

 3. Olen lukenut ton kirjan ja vaikka jotain siitä otinkin käyttöön, ärsyttää se silti yhtäaikaa. Ylipäätään on jotenkin hullua, että julkisista tiloista (esim. ravintolat, kahvilat) sisustetaan tänä päivänä kodinomaisempia, pehmeämpiä ja yhtäaikaa kodeista halutaan minimalistisia niin, että elämä ja tavarat ei näy.
  Niin kuin olen aiemminkin sanonut, tykkään sun kuvista ja kodista. Se on sellainen mukavan selkeä, mutta samanaikaisesti boheemi.

  • Lisbeth, mua kanssa paikoitellen ällötti kirjan kieli ja ihmeellinen “naisellisten” juttujen korostaminen, jonka koettiin olevan hyvin tärkeää. Mutta pääajatus oli ihan hyvä ja jotain tarttui itselläkin käyttöön.
   Hyvä huomio tuo kodikkaat kahvilat, mutta riisutut kodit. Monesti mietin miten esim. jostain kahvilasta tai ravintolasta saisi viihtyisämmän, jos tunnelma on liian kolkko tai valaistus väärä. Minimalistisiin koteihin taas tekisi mieli heittää joku värikäs tyyny sohvalle tai maalaus seinälle. Mutta mielenkiintoista myös miten erilaisissa kodeissa ihmiset viihtyvät ja kuinka eri jutut koetaan kodikkaina.
   Kiitos, kiva kuulla! 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s