Mielenrauhaa / Peace of mind

luontoretki

Olen odottanut koko alkuvuoden, että ehtisin ulos. Koko päiväksi metsään, merelle, luontoon. Eväät repussa. Raikasta ilmaa, linnun laulua, käyskentelyä. Miten täyteen sitä voikaan saada kalenterin, ettei ole aikaa hengähtää ja päästä hetkeksi ulos keskustan hälinästä. Nyt tosin vasta on ollut mielettömät ulkoilukelit, joten tämä ihana vapaapäivä keskellä viikkoa oli pitkän odotuksen arvoinen.

luontoretki-3

Olen ollut väsynyt, ärtynyt ja stressaantunut, koska en ole löytänyt aikaa itselleni, yksinololle, ulkoilulle, ajatuksien rauhoittamiselle, kirjoittamiselle, lukemiselle ja lepäämiselle. Seilaan kahden työn ja risteilevien ajatuksien välillä ja koitan löytää tasapainon. Etsin mielenrauhaa ja mietin mitä meditointi on. Pohdin miten ihmiset koukuttuvat urheiluun tai mihin tahansa, jota haluavat tehdä, koska palavat halusta. Mietin miksi en koukutu mihinkään, enkä pala halusta mihinkään. Jatkan vastauksien etsimistä ja huokailen huojuvia kaisloja. Aurinkokin tuoksuu.

luontoretki-1

luontoretki-2

luontoretki-4

luontoretki-5

luontoretki-6

luontoretki-8

luontoretki-9

luontoretki-10

luontoretki-11

I had a perfect day off today. I finally had time to free my mind and go on a nature trip. To just walk outside and breathe the fresh air. I feel so much more relaxed now. 

4 thoughts on “Mielenrauhaa / Peace of mind

  1. Voi mitkä kaislat ja ihanat alkukesän lempeät värit. Voi kun tähän voisi pysähtyä. Meitä taitaa olla aika lailla keskitien kulkijoita, jotka eivät ihan täpöllä koukutu. Sinulla on kyllä intohimo kauneuteen ja harmoniaan esimerkiksi näidenkin kuvien perusteella.

    • Ume, kiitos, ihanat sanat!
      Niin se taitaa olla. Tai sitten ne asiat, joihin uskoisi / haluaisi koukuttuvan, tuntuvat olevan niin vaikeasti saavutettavissa, että ei tiedä mitä kautta lähtisi kurottamaan. Mutta kesä ja värit, siinä nyt ensiksi iloittavaa ja nautittavaa!

  2. Tunnistan niin tuttua tekstistäsi. Päivät kuluvat ja tuntuu, ettei ehdi tarttua mihinkään. Haluaisi kyllä tehdä yhtä ja toista. Pitäisi varmaan päästä lomalla jonnekin muualle tutuista ympyröistä. Rauhoittumaan ilman suorituspakkoa. Lempeyttä ja rakkautta. Iloa toukokuuhun.

    • Nalle, kiitos paljon! Tutuista ympyröistä irtautuminen auttaa kyllä paljon! Silloin väkisinkin unohtuu arki ja huolet, kun on niin paljon uutta ihmeteltävää. Tai sitten vain rauhoittuu, kun ei ole ärsykkeitä, esim. mökillä tai muualla luonnon helmassa. Sellaisia irtiottoja pitäisi olla säännöllisesti, jotta mieli pysyisi levollisempana. Sinulle myös iloa, rauhaa ja kesälämpöä päiviin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s