Keveyttä ja kukkapuita / Lightness and flower trees

magnolia

Helpottunut, onnellinen huokaus. Se viikonloppu tuli, tai no yksi ilta, kun sain koottua ajatuksiani hieman selkeämpään suuntaan. Rauhoituttua, haahuiltua yksin kotona ilman velvollisuuksia, kiirettä, mitään. Kävin saunassa, makasin lauteilla ja ajattelin asioita, joista pidän. Lausuin myös ääneen mitä haluaisin elämääni, jotta ne asiat tuntuisivat jotenkin konkrettisemmalta, eivätkä jäisi vain vellomaan pääni sisälle. Kirjoitin vihkoon monta sivua lauseita, jotka alkoivat sanalla Haluan.

avoin-ikkuna

Riuhdoin talven jäljiltä kiinni juuttuneet ikkunat auki ja hengittelin kesän tuoksua. Yksi kesän parhaista asioista on avoimet ikkunat, joista lempeä tuuli pyrkii sisälle.
yrtit-ikkunalaudalla

Kävin nuuhkimassa kukkivia puita ja tallustelin paljain varpain keltaisella kedolla.

kaisaniemi-2016-1

magnolia-2

kaisaniemi-2016-2

levysoitin-nurkka

magnolia-1

Olo on paljon kevyempi. Tajusin myös olevani kesäihminen. Sittenkin ihan täysin.

avoin-ikkuna-1

I have had a really lovely weekend even though I had to work too. Sometimes you only need one peaceful evening to gather your thoughts and to feel lighter. These warm, sunny days make me super happy. My favorite Magnolia tree is blossoming! 

8 thoughts on “Keveyttä ja kukkapuita / Lightness and flower trees

 1. Välillä on paikallaan pysähtyä hetkeksi ja oikein ajatella asioita, ottaa aikaa itselleen. Ihana postaus ja ihanat kuvat. Aurinkoista viikkoa.

  • Marie H, kiitos sinulle! Todellakin, välillä on vain pakko olla itsekseen hetki, että saa vähän rauhaa ajatuksille. Muuten on pää yhtä vuoristorataa. Ihanaa viikkoa!

  • Mirjam-Matilda, kiitos kaunis! Kivasti sanottu, niin se on. Pöhköä, että sitä aikaa itselleen ei meinaa välillä osata ottaa mihinkään väliin. Sitten lopulta kaikki kärjistyy ja on pakko. Aurinkoa!

 2. Voi Saija! Täällä odotti niin monta ihanaa postausta ja upeita kuvia että oi! Ja kaikki sanasi kuin omasta suustani,nyökyttelen ja huokailen täällä vain!

  Ihanaa että olosi on keventynyt! Tarvitsisin myös jonkun yksinäisen hetken/illan/koko päivän sillä tiedän erittäin hyvin tuon että voi olla levoton ja onnellinen yhtäaikaa. Olen itse juuri sellainen,lähes koko ajan. Odotan koko ajan..jotakin. En oikein tiedä mitä ja se on hyvin ahdistavaa. Ehkä talvella odotin kevättä mutta nyt kun se on täällä niin olen melkein levottomampi,kaikki pitäisi nyt nähdä ja kokea samaan aikaan. Niin että tiedän niiiiiiin hyvin tuon kuvailemasi epämääräisen olon! Hetkittäin minäkin tunnen sellaisen pienen rauhan,vaikkapa iltakävelyllä tai pitkällä pyöräilyllä tyttöjen kanssa..mutta useimmiten tuntuu että päässä on aivan liikaa kaikkea. Silti siis kaikki on kuitenkin aivan hyvin,ihan niin kuin kirjoitit myös..:) Ei ole helppoa!

  Ja sanon uudestaan – niin kauniita kuvia!! Olen katsonut niitä jo monta kertaa – ihania pilkahduksia Helsingistä ja ulkoa ja herkkuja ja teidän kodistanne – ja eteisestä – vau! Tykkään myös niin tuosta tatuoinnistasi ❤ ❤

  P.S Olen edelleen kyllä sitä mieltä että meidän pitää nähdä! Aina se vain jää – mutta nyt mun pitää oikeasti ottaa itseäni niskasta kiinni ja tulla Helsinkiin joku päivä!

  • Ihana Niina, kiitos!! ❤ Helpottavaa kuulla, että täällä ei olla yksin sekavin miettein, vaikka en mä tietenkään tällaista epämääräisyyttä kellekään toivo. 😀 Mutta se on ihanaa, kun voi jakaa ajatuksia. Ja toisaalta mietin, että tällaista se elämä vaan on, ikuista kamppailua ja levottomuutta, mutta silti lähes aina onneksi aika ihanaa ja onnellista.

   Ymmärrän tuon odotuksen tunteen hyvin, olen itsekin odottanut viikonloppua, lomaa, jotain tulevaa tapahtumaa, seuraavaa päivää, aina jotain. Ja lopulta se päivä tulee aina kuitenkin aika nopeasti ja sitten vilahtaa ohi. Jää ihanat muistot. Pitäisi ajatella, että jokainen päivä on yhtä tärkeä ja koittaa tehdä siitä olosuhteiden mukaan niin kiva kuin mahdollista. Ja myös aivan yrittämättä, olemalla vaan ja elämällä, joskus miettimättä. Helpommin sanottu, kuin tehty. 😀

   Olen koittanut opetella hetkessä elämistä ja keskittymistä jokaiseen päivään harhailematta seuraavissa. Se sujuu jo paremmin, mutta usein on kuitenkin siinä yhdessä päivässä juurikin tuo kuvailemasi levottomuus, että pitäisi ehtiä sitä ja tätä. Taidetaan molemmat tarvita pientä hengitysharjoitusta ja relaamista, heheh!

   Hei meidän pitää ehdottomasti nähdä ja höpötellä! Mäkin oon ollut niin paljon töissä, että ehdottelut on jääneet, mutta sovitaan joku Helsinki-päivä. Se ois huippua!

   Ihania aurinkopäiviä sinne!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s