Päiväretkellä Loviisassa / A day trip to Loviisa

loviisa-4

Päätimme Johannan kanssa lähteä maanantaiselle road tripille Loviisaan. Miten ihana viikon aloitus, kun sai hetken leikkiä olevansa kesälomalla ilman huolen häivää ja arjen ajatuksia! Olimme suunnitelleet kirppariretkeä, mutta lopulta päädyimmekin lähinnä kävelemään kapeilla kujilla, istuskelemaan kahviloissa ja ihastelemaan kaupunkia.

loviisa-13

Loviisa ei ollut meille kummallekaan entuudestaan tuttu, mutta mielessä oli kuva pienestä merenrantakaupungista puutaloineen. Kuvitelma ei mennyt pieleen, sillä perillä odotti lämmin merituuli, pastelliset talot, kapeat hiekkatiet, kukkivat syreenit ja omenapuut, ja niin ihana vallitseva rauha.

loviisa-15

loviisa-14

En saa koskaan tarpeekseni idyllisistä pikkukaupungeista, joissa elämän voi kuvitella olevan suoraan satukirjoista. Ikävöin tällä hetkellä niin kovasti lapsuuskaupunkiini Uuteenkaupunkiin, että tämä päiväreissu hieman lievitti rauhallisella ilmapiirillä ikävääni.

loviisa-1

loviisa-2
Löysimme kivoja  istuskelupaikkoja, kuten Tuhannen tuskan kahvilan vehreällä sisäpihalla ja Laivasillan sataman.
loviisa-3

loviisa-6

loviisa-12
Satamassa vierailimme Karamaloo-putiikissa, josta Johanna löysi kauniin pyykkikorin. Itse jäin haikailemaan värikkäiden korien ja kassien lisäksi tuota turkoosia tuolia.

loviisa-9

loviisa-10

loviisa-8

loviisa-7

Inspiroiduin kovasti tästä minilomasta, joka muistutti, että Suomessa on niin paljon kiinnostavia paikkoja, joissa haluaisin käydä. Ja jopa vain tunnin ajomatkan päässä. On kivaa etsiä tuntemattoman kaupungin parhaat puolet. Kahvilat, museot ja nähtävyydet. Ja henki. Aina ei tarvita sen enempää, että mieli lepää ja lomafiilis on saavutettu. Kiitos ihanasta matkaseurasta, Johanna!

loviisa-11

We took a little summer trip to Loviisa with Johanna. It was my first time there but I definitely want to go again. It was a really beautiful and peaceful place, almost something out of a fairy tale. 

10 thoughts on “Päiväretkellä Loviisassa / A day trip to Loviisa

    • Minna, oli kyllä ihana vierailu! Voi vitsi, kun olisi tiedetty! Just niitä puutarhoja koitettiinkin aitojen välistä kurkkia. 😀 Niin kaunista.

  1. No onpa todella kaunis kaupunki! Aurinkoisella säällä tuolla on varmasti ollut ihana vain kierrellä ja katsella. Eikös Loviisasta ole lähtöisin se tapahtuma, jossa pääsee kurkistamaan vanhoihin puutaloihin? Näin muistan jostain joskus lukeneeni…. Joskus tekisi mieli päästä noihin rannikkokaupunkeihin itsekin!

    • Hurmioitunut, Loviisa oli kyllä oikein viehättävä ja hyvin kotoisa puutaloineen. Muistit oikein, että tuolla on myös vanhojen talojen avoimet ovet-tapahtuma. Sinne ois ihana päästä! Uudessakaupungissa on muuten samanlainen tapahtuma. 😉

  2. Voi miten hauskaa että tänne hieman “unohdettuun” pikku kaupunkiin eksyy ihmisiä! 🙂 paikallisena sitä sokeutuu välillä mutta totta tosiaan onhan meillä aika kaunis kaupunki! Tuhannen tuskan kahvila on todella ihastuttava paikka ❤

    • Ida, teillä on aivan ihana kaupunki! Uskon, että sitä sokeutuu ja osaa arvostaa koikaupunkiaan vasta kun on vähän aikaa poissa. Tunnen oloni aina kotoisaksi merenrantakaupungeissa ja puutalokortteleissa. Ihanaa kesää sinne Loviisaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s