Kesämekko / A new summer dress

mekko-1

Löysin kirpparilta kivan kankaan, josta heti tiesin haluavani kesämekon. Minulla on yksi mekkomalli, josta pidän, joten sen kopioiminen on helppoa. Kangas vain lattialle, mekko sen päälle ja niks naks saksilla sentin päästä mekosta. Palaset yhteen ja mekko on valmis.
mekko-5

Sain ompelukoneen valmistujaislahjaksi ystäviltä vuosia sitten. Olin todella iloinen, sillä ompelu on minusta hauskaa ja koneella on helppo muokkailla vaatteita oman näköiseksi. Ompelen silti harvoin, mutta välillä iskee innostus ja saatan surauttaa monta juttua kerralla. Tästäkin kankaasta syntyi mekon lisäksi paita samalla mallilla kuin tuo mekko.

mekko-6

Alla oleva mekko on viime kesän tekosia ja se on ollut yksi lemppareistani. Kuvio toimii myös paljon paremmin, kuin tuossa uudessa mekossa, josta tuli vähän epätasapainoinen hankalan kuvioinnin vuoksi, mutta minkäs teet.
mekko
mekko-8

Innostus ompelemiseen on peräisin äidiltäni, joka ompeli minulle ja veljelleni aina vaatteita, kun olimme pieniä. Oli ihana saada kevät-ja joulujuhliin äidin tekemä mekko ja olin aina hyvin onnellinen ja ylpeä vaatteistani. Kerran ajatus ja toteutus tosin hieman epäonnistui, kun äitini keksi ommella hienot merihenkiset housut tummansinisestä kankaasta ja valkoisista raidoista lahkeissa. Ne näyttivät luokkakavereitteni mielestä raitaverkkareilta.
mekko-3

mekko-2
mekko-4

mekko-7

Tykkäättekö te ommella?

Sometimes I feel inspired to sew. I found a nice fabric from the flea market so I made a new summer dress out of it.

4 thoughts on “Kesämekko / A new summer dress

  1. Tykkäisin kenties ommella, mutta en ole koskaan omistanut omaa ompelukonetta. Äitini ompeli myös siskolleni ja minulle paljon vaatteita kun olimme pieniä, nytkin tekee pieniä ompelutöitä silloin tällöin. Haaveissa on joskus omistaa ompelukone ja surautella sillä mekkoja, mutta nyt tuntuu ettei sellaiseen ole tällä hetkellä aikaa. Mutta haaveita ja suunnitelmia pitää olla.

    • Hurmioitunut, ompeleminen vie kyllä aika paljon aikaa. Aina loppuu lanka kesken ja pitää siksakkailla kaikki reunat. 🙂 Mutta välillä, kun iskee inspiraatio niin onkin sitten hauska ommella koko päivä ja tehdä monta juttua kerralla. Paljon olisi myös korjattavaa ja lyhenneltävää ompelupinossa.
      Toivottavasti saat joskus oman koneen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s