Aamu kotona / Morning at home

aamu-kotona-4

Kesän alku on ollut melkoista mylläkkää. Tänään herätessäni avasin ikkunat, hengittelin trooppisen tuntuista ilmaa ja huokaisin. Pieni hetki rauhaa ja hiljaisuutta. Siitä hetken päästä juoksinkin jo ilman aamukahvia ja suihkua ystävän muuttoon. Äsken söin myöhäistä aamiaista ja suunnittelin jo tulevaa viikkoa.

aamu-kotona-12

Olen leikkinyt, että olen jo kesälomalla ja käyn töissä vain mukavan leppoisasti, vähän kuin harrastuksessa.  Se on toiminut aika hyvin, mutta väsymys alkaa vähän painamaan ja odotan jo tosissani oikeaa lomaa. On ihanaa, että on ollut niin paljon kivoja kesäjuttuja, festareita, valmistujaisia, retkiä ja juhlia, mutta unet ja pysähtyminen ovat jääneet liian vähälle. Välillä päätään nostava flunssa ja työnteko ovat saaneet kehon aika turtuneeksi.

aamu-kotona-13

aamu-kotona-14

Kaipaan ja tarvitsen paljon omaa aikaa, rauhaa, hiljaisuutta ja tekemättömyyttä, jotta jaksan olla sosiaalinen ja inspiroituva. Niinä hiljaisina hetkinä pysähdyn miettimään, miten onnellinen olen ja kuinka mahtavia ihmisiä on lähelläni.

aamu-kotona-3

Tulevalla viikolla keskityn taas töihin ja teen pienen kotiseuturetken. Sitten on luvassa vielä lisää töitä ja vähän festarointia ennen lomaa. Ensimmäisenä lomaviikkona saan veljenpojat kylään ja omittavakseni muutamaksi päiväksi. Huuh, siitä tulee ihana ja intensiivinen loman aloitus!

aamu-kotona

aamu-kotona-2

Sadepäivät ovat aika ihania ja välillä toivottujakin. Ne rytmittävät kesäeloa, antavat luvan olla sisällä rauhassa, virkistävät ja luovat tunnelmaa. Tässä kun kuuntelee ropinaa, on hyvä olla.

rainy-day-4

aamu-kotona-1

aamu-kotona-5

aamu-kotona-11

aamu-kotona-15

aamu-kotona-10

aamu-kotona-9

aamu-kotona-8

aamu-kotona-7

Tällaista sunnuntairauhaa ja loman odottelua tänne. Ihanaa sunnuntaita!

I had a short moment alone this morning and I really enjoyed it. Soon I was running to help my friend move, and now I’m enjoying a really late breakfast and making plans for the coming week. I’m really looking forward to my summer vacation at the end of the month. 

Enjoy your Sunday!

6 thoughts on “Aamu kotona / Morning at home

 1. Sadepäivät ovat silloin tällöin kivoja. Ilma ja mieli raikastuu. Pidempi sade saa aikaan mökkihöperyyttä, kun on mukavampi jäädä sisälle.
  Oma aika ja oleminen ovat tärkeitä. Itse en ole kaivannut sitä hetkeen, mutta sen olon iskiessä tulee välillä ahdistus, että on vain pakko saada olla omissa oloissaan ja ajatuksissaan hetki. Niin ihania kuin ihmiset ovatkin, minäkin tarvitsen omaa aikaa että nollautuu sosiaalisista tilanteista. Varsinkin suurempien ihmisryhmien kanssa oltua.

  • Hurmioitunut, samaa mieltä kanssasi. On ihanaa nähdä paljon ihmisiä ja tehdä kaikkea hauskaa, mutta välillä on pakko olla itsekseenkin. Olen vielä hyvin sosiaalisessa työssä, joten sekin lisää oman ajan ja hiljaisuuden tarvetta työpäivien jälkeen.

 2. Teillä on janoinen orkidea kuvassa 🙂 se voisi alkaa kukkimaan, jos kerta viikkoon sen upottaa yön yli juuriaan myötä veteen… Minulla alkoi kukkia, kun muistin taas kastella paremmin ja antaa kuivua välillä 🙂 Minulla ei ole ollut enää vuosiin orkidea “tarhaa” joskus muinoin oli ikkunalaudallinen ja kaikki kukassa kaiken aikaa.. En tajua miten se oli niin helppoa silloin, kunnes taas muistin tuota viimeistä kukkaani uittamaan yön yli 🙂 Yksiolo on tärkeää välillä. Joskus tuntuu, että yksinoloaan joutuu selittelemään, vaikka se on kuitenkin “henkireikä” sille, että on kaikkina muina aikoina valloittavan seurallinen.
  Kommentoin tuota uusinta aika-postaustasi samaan syssyyn: vaikka se aika huristaa ja kääntyilee ja arki on välillä turbulenssia, sun kuvissa se pysähtyy aina. Sä vangitset sen pysähtymisen noissa otoksissa, helsinki näyttää aina saijamaiselta sun kuvissa. Mä rentoilen täällä taas sun kuvien kanssa, mahtavia sävyjä! Ootko ajatellut, että voisit joskus maalata vaikka triptryykin taivaista ja taloista? Sulla on mahtavat näkymät ikkunassa siihen inspiraatioksi.. sopisi niin sinun värimaailmaan.. Mutta nyt lopettelen, ennenkuin loppuu koko kirjoitustila!

  • A kiss, ihanaa kun sä pidät huolta orkideoista, kiitos! ❤ Mä laitoinkin heti tiskialtaaseen vettä ja laitoin nuo sinne kylpemään! 😀 Nyt ne näyttää jo vähän tokenevan. Vaihdoin myös paikkaa pois ikkunalta, kun siihen porottaa välillä niin kuumasti. Kesällä kyllä helposti unohdan kastella kukkia enemmän, kun ne tuntuvat kaipaavan vettä välillä melkein joka päivä.
   Minustakin tuntuu ihan samalta, että välillä joutuu perustelemaan sitä, että tarvitsee omaa aikaa, rauhaa, hiljaisuutta ja yksinoloa. Sitä jotenkin syyllistyy siitä, vaikka ei tarvitsisi. Todellakin se mahdollistaa sen iloisena ja sosiaalisena olon, että voi olla välillä yksin.

   Hei ja kiitos, aivan ihanasti sanottu! Enpä ole ajatellut triptyykkiä, mutta sun kuvailusta näin sen jo mielessäni! Kiva idea! Kiitos kun ilahdutit taas mun päivää!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s