Pieni herkutteluloma Tallinnassa / Two days in Tallinn

tallinna-19

Piipahdimme viime viikolla ystävien kanssa Tallinnassa. Varasimme Airbnb:n kautta puutaloasunnon ja vietimme pari aurinkoista päivää Kalamajan lähettyvillä.

telliskivi-tallinn-5

Jostain kumman syystä kaikki matkani ja retkeni rakentuvat aina ruoan ja kahvihetkien ympärille. Onneksi ystäväpiiri koostuu samanlaisista herkuttelijoista. Yhdessä on hauskaa suunnitella missä syödään aamiaista, koska on lounasaika ja minne mennään syömään illalla. Ja toki siihen väliin mahtuu muutama välipala ja kahvihetki.
telliskivi-tallinn-4

telliskivi-tallinn-6
Telliskiveen on rakentunut melkoinen ravintola-ja kahvilakeskittymä. Niin monta kivaa paikkaa vieri vieressä. Söimme aamiaista jo vakiopaikaksi muodostuneessa F-hoonessa, lounasta ranskalaistyylisessä Frenchyssä ja piipahdimme lasillisella Pudelissa. Ensi kertaan jäi vielä monta kivan oloista paikkaa testattavaksi!

telliskivi-tallinn-1

telliskivi-tallinn-3

tallinna-18

telliskivi-tallinn

Illaksi suuntasimme Leib Resto & Aedin vehreään puutarhaan, josta olimme varanneet pöydän. Ruoat olivat niin kauniita, että oli pakko kaivaa kamera kassista ja varastaa mieheltä haarukka.

leib-resto-6

tallinna-16

leib-resto-7

leib-resto-5

leib-resto-3

telliskivi-tallinn-2

tallinna-17

tallinna-13

tallinna-15

tallinna-11

tallinna-12

tallinna-9
Olimme haaveilleet lounaasta vanhankaupungin vegaaniravintola V:ssä, mutta se oli aivan täynnä, joten suuntasimme lohdutusletuille samalla kadulla sijaitsevaan Kompressoriin. Yksi suolainen lettu riitti kahdelle ja makea neljälle, huh, vinkki vinkkelöinen.

tallinna-6

No, kun vanhassakaupungissa kerran oltiin (ja syöty vasta yksi jälkiruoka), kävelimme vielä suklaakahvila Pierren sisäpihalle kahville. Kakku on leikattu kuvasta tarkoituksella, mutta voin kertoa, että se oli iso suklaatorni.

tallinna-4

tallinna-3

koht-tallinn

f-hoone-tallinn

Jakakaa ihmeessä omia lempipaikkoja Tallinnasta, olisi kiva kuulla! Myös ruokaan liittymättömät ehdotukset hyväksytään.

We took a little trip to Tallinn with our friends last week. We rented a flat in Kalamaja through Airbnb. It was a really nice and sunny two days with a lot of eating and coffee drinking. The nearby Telliskivi area has changed into a lively place full of lovely restaurants, cafés and boutiques.   

4 thoughts on “Pieni herkutteluloma Tallinnassa / Two days in Tallinn

 1. Pierren suklaakakulla tuli itsekin käytyä viime lauantaina. Edellisen kerran kävin pääsiäisenä ja täytyy sanoa, että siellä saa rahalle vastinetta. Voi kyllä sanoa, että kaksi pienisyömäistä syö yhdestä palasta kakkua varsin hyvin.

  Yritimme saada lauantai-illaksi pöytää jo viikolla Vanhan kaupungin Rataskaevu 16, mutta siellä oli pöydät täynnä o siinä vaiheessa, joten kävimme heidän toisessa ravintolassa Pegasuksessa. Tyytyväisiä olimme myös heidän ruokiinsa ja palveluunsa.

  • Katja, todellakin se kakku riittää kahdelle tai useammalle. Sen verran tuhdit ja isot palat. 🙂
   Kiitos vinkeistä! Täytyy tutustua noihin ravintoloihin ensi kerralla. Nykyään kyllä melkein tarvitaan aina pöytävaraus ennakkoon kaikkialla. Siihen on välillä vaikea tottua tällaisena ex tempore-ihmisenä.

 2. Oi että! Tallinna on pitkään ollut reissulistalla (viimeksi käynyt kai 2011), mutta täältä pohjoisesta on vähän haastavampi lähteä. Oon lisäksi huomannut saman, että näin vanhemmiten reissut todellakin pyörivät ruoan ja kahvitteluiden ympärillä. :’) Teininä kun shoppailu tuntui olevan se kaiken perusta, huok.

  Kiitos näistä vinkeistä, toivottavasti saan käyttööni jossain vaiheessa!

  • June, Tallinna on kyllä kiva ja muuttunut paljon lyhyessä ajassa.
   Joo, todellakin reissut pyörii ruoan ympärillä, niin kuin välillä koko elämä, haha! Nautintoja…

   Eipä kestä! Toivotaan, että reissu toteutuu pian! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s