Kuinka hidastaa aikaa / How to slow time down

krunan-pastellitalot

Välillä tuntuu, että aika kulkee nopeammin kuin ennen. Juoksee ennätystään, ottaa vauhtia kun kääntää selkää, pyörittää viisareita muutaman kierroksen enemmän, hyppää päiviä yli, joskus kuukaudenkin.

kukat-ikkunalaudalla

Aika tuntuu erilaiselta kuin lapsena, kun vietin kaiken ajan ulkona. Seikkailin puistoissa, metsissä, ojissa ja rannalla. Kotiin juoksin syömään siinä vaiheessa, kun äiti huusi ikkunasta ja pikavauhdissa olin jo takaisin pihalla leikeissä.

pastellitaivas
Ajan kuluminen tuntuu kuulemma hitaammalta, kun tekee, näkee ja kokee uusia asioita. Kun aloittaa uuden harrastuksen, haastaa itsensä uusien asioiden äärellä, hyppää välillä tuntemattomaan. Uskon ajatukseen, sillä pelkkä viikonloppukin erilaisissa ympyröissä voi tuntua pitkältä lomalta, kun on saanut kokea jotain arjesta poikkeavaa.
kukat-ikkunalaudalla-2

Siksi matkustelu on ihanaa ja kotiinpaluu tuntuu usein siltä, kuin olisi ollut pidempään poissa. Haluaisin löytää tuon matkaillessa ja retkeillessä vallitsevan vapauden ja hetkessäelämisen tunteen arkeen ja oppia säilyttämään sen.

krunan-pastellitalot-1

Uskon myös, että ajan kuluminen tuntuu hitaammalta, kun on tyytyväinen, onnellinen. Sitä puhkuaa onnea ja iloa, eikä ajattele ajankulua. Sitähän se on. Kun ei ajattele. Ei murehdi, huolehdi ja tuskaile. Keskittyy olennaiseen, kiitollisuuteen. Siihen että on.
kukat-ikkunalaudalla-1

Sometimes time seems to run really fast. Like some hours, days or even months just disappear. I have heard that it feels time moves slower when you learn new things and challenge yourself. I believe that’s true. As a kid you experience new things all the time and back then the days feel so much longer and full of adventures. I would like to find the same feeling of freedom and living in the moment I used to have. More happiness, less worrying.

4 thoughts on “Kuinka hidastaa aikaa / How to slow time down

  1. Onnellisuus on oleellinen osa hyvää oloa. Onnellisena minun tapauksessani aika voi kulkea liian nopeaan, kun puhkuu onnea ja iloa, eikä aika riitä kaikkeen kivaan. Mutta se on totta, että tekemällä asiota, aika hidastuu. Silloin tuntuu, että saa paljon aikaan, silloin kun näkee ystäviä ja tekee yksin tai yhdessä kivoja juttuja.

    • Hurmioitunut, välillä todella tuntuu, ettei aika riitä kaikkeen kivaan, mitä haluaisi tehdä, mutta se on onneksi positiivinen “ongelma”. 🙂 Täytyy jotenkin priorisoida ja keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Välillä hötkyillään, välillä rauhoitutaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s