Nämä päivät / These days

books

Kuuden päivän työviikon jälkeen on melkoisen vetelä olo. Tekee mieli vain kellahtaa sohvalle, käpertyä kainaloon, keittää teetä, lukea vähän lehtiä ja kirjoja, katsoa jotain sarjaa. Pesukone hyrrää, vähän pääkin. On ollut kivaa solahtaa arkeen, mutta samalla olo on aika väsynyt. Tarvitaan kai jonkinlainen siirtymisaika, ennen kuin keho ja mieli tottuu muutokseen.

matto

olohuoneessa

Olen ollut huolestunut siitä, että unohtelen asioita, nimiä, lauseita, päiviä. Ennen saatoin tehdä monia asioita yhtä aikaa, mutta nyt pelkästään väärä ajatus sekoittaa pakan. On ajateltava sitä mitä tekee tai muuten palaa puurot pohjaa, kaatuu kahvit lattialle ja kompastuu mattoon.

puuroaamiainen

kakluunin-reunalla

Päätin aloittaa meditaation, edellisten lauseiden tähden. Luulin etten osaisi, pystyisi. Mutta se onkin ihanaa, huumaannuttavan ihanaa vajota hiljaisuuteen, tyhjyyteen. Tuntuu, että nukahtaa ja sen jälkeen on pöhnäinen olo. Kai se on sitten ihan hyvä niin.

olohuoneessa-1

Nyt kun päivät hämärtyvät nopeampaan intoilen yhä enemmän valoisista aamuista ja lempinurkkauksestani. Jaksan olla hurmioituneen onnellinen vihreän, valkoisen ja valon yhdistelmästä ja varjoista lattialla.

peikonlehti-olohuoneen-erkkeri

Kuulin kaupassa hauskan keskustelun, jossa oltiin sitä mieltä, ettei puuroja kuulu tuunata. Puuro puurona, ehkä korkeintaan voisilmän kera, väittivät. Niin ennen itsekin nautin puuroni, mutta kun sitä syö jokaikinen aamu, alkaa tuunailut kiinnostamaan. Tämän hetken suosikkina puolukat, kookoshiutaleet ja manteli. Tulipa mieleen.

puuroaamiainen-1

valot-ja-varjot

vegetable-bowl

poytalamppu

After a long week of work it’s best to just relax at home. I started meditation because I have always wanted to give it a try. I thought it would be impossible for me because I always have so many things on my mind. But it actually worked out very well and I’m definitely making it a routine. It’s good to quiet down in the middle of the hectic world. 

4 thoughts on “Nämä päivät / These days

  1. Huvitti tuo “puuroa ei tuunailla”. 😀 Minullekin on joku sanonut niin, mutta samaisesta syystä kuin sinulla, on tehnyt mieli alkaa kokeilla kaikenlaista. Tästä tuli mieleeni hauska sattumus. Kummipoikani vajaa 3-vuotiaana istui aamupöydässä ja mummonsa laittoi lautaselle puuroa. Voisilmällä tietysti. Ovelana mummo ajatteli sekoittaa voisilmää hieman puuron joukkoon, jotta muksu ei hotkaise ensimmäisellä lusikallisella sitä voisilmää. Pöydästä alkaa kuulua hirmuinen huuto: “Ei piilota! Ei piilota!” Niinpä mummo joutui sitten laittamaan uuden voisilmän näkyville. 😀

    • Hurmioitunut, eikä! Ihana kummipoika! 😀 ❤ Voin niin kuvitella tuon! 😀 Eihän sitä voisilmää nyt piilottaa saa, hihih! Se on kyllä hauska tapa lapsilla, että kaikki päällyset syödään ensin: juusto tai voi leivältä ja sitten pyydetään heti lisää päälle, tai marjat puurosta. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s