Parvekkeelta näkyvä kaunein maisema / Loving the view from the balcony

auringonlasku-3

En voisi ikinä kyllästyä katsomaan tuuletusparvekkeeltamme näkyvää maisemaa, värikkäiden talojen kattoja ja vaaleanpunaiseksi värjäytyvää taivasta. Meillä on tapana laittaa toisillemme viestejä aina kun taivas on kaunis, täysikuu kumottaa tai myrskypilvet lähestyvät. Vain, koska tiedämme että toinen arvostaa tätä tietoa.

vaaleanpunainen-taivas-1
auringonlasku-8

Joka viikko kiipeämme pari kerrosta ylös ihailemaan auringonlaskua. Aina se näyttää erilaiselta, aina kauniilta. Välillä kaikki pastellivärit sekoittuvat toisiinsa ja välillä taivas näyttää palavan, räjähtävän.

auringonlasku-5

vaaleanpunainen-taivas

Tämä näky on ehdottomasti yksi lempimaisemistani Helsingissä. Kaupunkinäky, mutta vielä kodikkaampi, koska näkyy ihmisten ikkunoita, sisäpihoja ja parvekkeita, eikä kaupungin valoja.

auringonlasku-9
auringonlasku-7
auringonlasku-2

auringonlasku-6

Rakastan parvekkeita ja korkeita paikkoja (jos ne ovat hyvin suojattuja). On meinaan pieni korkeanpaikankammo kuitenkin. Mutta se, että näkee kauas, tilkkutäkkejä. Lempimaisemissani on usein myös vuoria tai peltoja. Yksi lempimaisemistani oli Italiassa, yksi Uudessakaupungissa.
auringonlasku-1
auringonlasku-4
auringonlasku

Mikä on teidän lempimaisema?

The view from our apartment building’s balcony is one of my all time favorites. I never get bored of it. I go there every week to take a breath and admire the lovely sunsets. What’s your favorite scene?

6 thoughts on “Parvekkeelta näkyvä kaunein maisema / Loving the view from the balcony

 1. Aivan ihanat valokuvat ja mitkä upeat maisemat ja taivaanranta! Meilläkin on mieheni kanssa tapana laittaa valokuvia tai tekstiviestejä toisillemme, jos ulkona on jotenkin erityisen kaunista.. Tänä aamuna ilahdutti aurinko ja melko sakea sumu.

  • Marie H, kiitos! SItä ei halua, että toinen missaa jotain kaunista! 🙂 Sumu on mahtavaa, sellaisia päiviä saisi olla useammin. Sumussa on jotain tosi kiehtovaa.

 2. Kauniit kuvat ja hienot maisemat teillä. Oma mieleni rauhoittuu ja stressi poistuu aina kun ajelen kotiin: aukeat pellot ovat aina eri väriset ja erilaiset vuodenaikojen mukaan – avaruus rauhoittaa. Järvi, joki, pellot, kotipihan….

  • Saara, kiitos! Äskenkin kävin taas ihailemassa ihania pastellivärejä parvekkeella. 🙂
   Oi, kuulostaa niin ihanalta sun kotimaisemat! Pellot ja yksinäiset ladot viehättää minuakin aina kun menen junalla kotiseuduille. Ja sama täällä, aukeat paikat rauhoittavat…

 3. Voin tismalleen samastua tähän omaan parvekenäkymään. Me asumme 7. kerroksessa ja parvekkeelta avautuu joka aamu ja ilta erilainen taivasmaisema. Tämä on oma lempimaisemani. Meillä on tosin pääosassa metsäiset maisemat, johon kuuluu matalampia kerrostaloja ja yksi kauppakeskus, mutta taivas on se mikä varastaa huomion, joka kerta.

  • Hurmioitunut, ooh, mahtavan ylhäällä asutte, kuulostaa ihanalta! Meiltä näkyy ikkunoista kanssa vain vastapäiset talot, mutta onneksi voi kiivetä vähän ylemmäs parvekkeille ihailemaan taivasta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s