Kolmenkymmenenkuuden vuoden muistijäljet / Thirty six years of memories

syntymapaivana-2

Täytin tänään kolmekymmentäkuusi vuotta. Omaan korvaani luku kuulostaa absurdilta ja jotenkin tulevaisuudelta, vaikka onkin tässä ja nyt. Vaikea käsittää aikaa ja sen kulumista. Ystäväni sanoi viikonloppuna, että tekemästämme lyhyestä retkestä jäi muistijälki. Se kuulosti mielestäni kivalta ja ihanalta ja jäi mieleeni. Jos lausekin voi jättää muistijäljen, se jätti.

kasvitieteellinen-puutarha-3

Mikä kaikki on jäänyt muistijäljiksi elämääni ja mikä huuhtoutunut pois, käväissyt vain? Onko kivoja muistijälkiä enemmän kuin raskaita? On nykyisin, ajattelen.

On onneksi.

kukat-maljakossa-2

Jos en valokuvaisi ja kirjoittaisi, mitkä asiat jäisivät mieleeni? Olen ajatellut tämän vuoden olleen jotenkin “välivuosi”. Ikäänkuin muistijälkiä tästä vuodesta olisi vain vähän. Toisaalta juuri ne ovat merkityksellisiä. Selaan kuvia, lauseita ja muistoja vuoden ajalta ja huomaankin, että niin paljon ihania asioita on tapahtunut. Ystäviä, kohtaamisia, juhlia, retkiä, onnea, hymyjä, iloa ja tikahtumista.

Joskus on ihan hyväksyttävää, että sitä kaikkea ei heti näin äkkiseltään muista. Onnenhuumassa.

kukkamekossa

kasvitieteellinen-puutarha-5

On silti jäljet. Muistissa tai muistikansiossa.

kukat-maljaskossa

Niin moni asia nykyään täyttää pään. Tekee sumuiseksi, sekavaksi. Onko se vain tämä aika, someaika, joka kadottaa keskittymiskyvyn? Kaikkea kaikkialla kokoajan.

Ihan kuin joskus olisi ollut vähän yksinkertaisempaa. Vaikka ei se ole niin.

Enää (juuri nyt) ei ole sydänsuruja, tuskaa, raivoa, pelkoa, pettymystä. Tilalla on onnea, hämmennystä, iloa, rakkautta. Mutta myös pelkoa, jännitystä, epätietoisuutta ja maailmantuskaa. Kaikki on erilailla samanlaista, erilailla erilaista. Tai mistä minä tiedän.

Ehkä ihan samanlaista.

kukat-maljakossa-1

Ajattelen olevani viisaampi ja tasapainoisempi, kuin parikymppisenä, mutta totuus on, että olen vain erilailla sekaisin.

kasvitieteellinen-puutarha-4

syntymapaivana

Mutta ihan hirmuisen onnellinen.

Kaikki on niin hyvin.

kasvitieteellinen-puutarha-1

kukkamekossa-2

syksyiset-puut

kaisaniemi

I turned thirty six today. It feels a bit absurd. It’s difficult to comprehend the passing of time. I feel everything is different and has changed and at the same time nothing. I’m as confused as I’ve always been but maybe in a different way. But I’m happy,

really happy. 

6 thoughts on “Kolmenkymmenenkuuden vuoden muistijäljet / Thirty six years of memories

  1. Ihana kuulla jonkun sanovan vilpittömästi ja ääneen olevansa onnellinen. Välillä tuntuu että ihmiset kuvittelevat onnen katoavan jos sen sanoo ääneen. Olen onnellinen puolestasi ja toivotan hyvää syntymäpäivää. Ja monia armorikkaita vuosia,kuten meillä töissä sanotaan. Armollisuuskin on hyvä sana. Olla armollinen itselleen.

    • Hurmioitunut, kiitos paljon onnitteluista ja ihanista sanoista! Uskon, että onni vain tuottaa lisää onnea, jos sen sanoo ääneen. Ja toivottavasti myös leviää kaikkialle ympärille ja tuottaa iloa muillekin. 🙂

  2. Onnea paljon! Onnellisuus on välittynyt myös tänne blogisi avulla, ja tuonut myös onnellisuutta: kauniita kuvia, ihania arjen hetkiä. Juuri niitä asioita mistä myös itse nautin, jotka luovat onnea ja iloa. Onnellisuutta ei voi löytää kuin itse, juuri sieltä mistä sen päättää löytävän. Kun sen päättää löytää tästä ja nyt, niin voi todella olla onnellinen.

    • Lusikka, kiitos paljon! Ihana kuulla, tuli hyvä mieli viestistäsi. 🙂 Olen samaa mieltä kanssasi, että onni lähtee sisältä. Kaikki ulkopuolelta tuleva voi toki vaikuttaa ja tuoda iloa ja onnea, mutta lopulta se on kuitenkin oma sisäinen onni, joka on kaikkien löydettävissä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s