Arvatkaa mitä! / I’ve got some news!

varikas-keittio

Muutimme tähän kotiin tasan neljä vuotta sitten. Yhdessä, ensimmäistä kertaa. Olimme aika paniikissa yhteenmuutosta, mutta tämä koti, jota tulimme katsomaan oli ihana, valoisa ja mielettömän iso. Minun silloinen kotini oli about tämän kodin keittiön kokoinen.

kitchen-table-2

Ihastuimme huonekorkeuteen ja olohuoneen erkkeriin (ja minä mintunvärisiin tikkaisiin). Teimme päätöksen intuitiolla ja päätimme yhdistää kotimme ja koittaa yhteiseloa ajatuksella, että aina voi tehdä muutoksia. Tämä on vuokrakoti, mutta olemme rakastaneet sitä kuin omaamme.

tanssi-iittala-haapaniemi-16

at-home-3

Viimeisen parin vuoden aikana olemme kuitenkin katsoneet omistusasuntojakin ja käyneet lukuisissa näytöissä. Mikään niistä ei ole kuitenkaan kolahtanut samalla lailla, kuin tämä koti. Tai no, pari pari poikkeusta on ollut, joista toisen menetetimme muille ja toisen kanssa olimme silti liian epävarmoja sen toimivuudesta.

kitchen-table

cooking-kokki

Arvaattekin varmaan jo mistä on kyse. Siitä, että nyt olemme löytäneet uuden kodin, johon molemmat ihastuimme ja jossa on paljon samaa, kuin tässä kodissa. Vanha, kaunis talo, korkeat huoneet, lautalattia ja kakluunit.

astioita-keittio

Silti kirjoitan tätä haikeudella, sillä tästä nykyisestä kodista ei ole mitenkään helppo luopua. Uskon kuitenkin, että uudesta tulee myös ihana, kun sinne vie omat lempiasiat- ja ihmisen.

home-for-now-kuvausryhma

Ja itseasiassa se uusi koti on jo itsessään niin ihana, etten haluaisi viedä sinne mitään! Tai no haluaisinpa, levysoittimen, kahvintekovälineet, olohuoneen maton, peikonlehden, jonkun maalauksen ja pari kirjaa.

keittio-2

in-the-kitchen

ikkunalauta

Kerron teille uudesta kodista pian lisää, mutta sitä ennen tekee mieli vielä fiilistellä tätä nykyistä. Asumme tässä vielä marraskuun ajan, mutta itseasiassa tänään saamme avaimet uuteen. Voitteko kuvitella, että emme ole pakanneet mitään ja olin vielä ripstamassa joulutähteä ikkunaan, kunnes muistin, että kohtahan pitäisi muuttaa!

jouluna-7

jouluvalot

Ajattelin tehdä tällaiset hyvin kuvapainotteiset postaukset tämän kodin huoneista ja sitten pikkuhiljaa siirryn uuteen kotiin ja katsotaan minkälaiseksi se muodostuu.

keittio-kitcnen-1

viinilasit

keittion-string-hylly

keittiossa

keittiopyyhe-1

Nämä kuvat ovat näiden neljän vuoden varrelta keittiöstä, joka oli pitkään lempipaikkani kotona. Ehkä siksi, että se on huoneista pienin ja kodikkain. Ja värikkäin. Sittemmin myös olohuoneesta on muodostunut kiva loikoilupaikka, mutta jostain syystä keittiö on se, jossa aina viihdytään, oli kuinka suuret bileet tahansa.

kesakoti-2

keittiopileet3

keittiopyyhe-2

kitchen-stuff

Jännittää aika lailla, että tuleeko uusi koti olemaan yhtä kotoisa ja miten sinne oikein asettuu. Huonejako ja koko on nimittäin aika erilainen. Mutta luotan siihen, että siitä tulee meidän näköinen. Pakkohan se on!

kitchen-keittio

kitchen-table

kotibrunssi-sunnuntai

kotijuttuja

kynttilat-ikkunalla

kukkia-kotona-3

oksa-maljakossa-2

rainyday

rosenthal-suomi-3

sadepaivan-brunssi-4

viherkasvit-3

uudet-tuolit-3

viherkasvit-4

We have lived in this lovely apartment as tenants for four years now and loving it like it was our own. During the past two years we have been searching for our own apartment and now we finally found something we both like. I feel excited and melancholic at the same time because we have really enjoyed our time here! But change is good and it’s so nice to get to decorate our new flat because it has a pretty different floor plan. Can’t wait! These pictures were taken in my favorite place in our current apartment, the kitchen. 

28 thoughts on “Arvatkaa mitä! / I’ve got some news!

  • Kiitos Saara! Eiköhän me tulla! 🙂 Marraskuu on muuten hyvä aika muuttaa, kun saa jotain virkistävää ajateltavaa ja puuhaa hämäryyden vastapainoksi!

 1. Voi jee! Jännää! Ja ymmärrän myös haikeuden, niin kävi itselläkin kun 4,5 vuoden jälkeen muutti uuteen kotiin. Ehtii siinä ajassa jo niin hyvin kotiutua. Mutta uusi koti on varmasti ihana ja alkaa pian tuntua kodilta ❤

  • Jutta, no on kyllä jännää! Ollaan kotiuduttu todella hyvin ja nyt tuntuukin ihan hassulta muuttaa kotiin, jossa ei ole vielä mitään tuttua. Sovittiin, että viedään sinne vähitellen aina jotain pientä, että se alkaa tuntua enemmän kodilta. Ja kunhan siellä on kaikki meidän roippeet, niin eiköhän! 😀

 2. Voi kuinka jännittävää! Onnittelut uudesta kodista! Tästä vanhasta on varmasti vaikea luopua, mutta kyllä se uusi muotoutuu kodiksi sitten ajan kanssa. Uskon, että uudesta kodistanne tulee vähintään yhtä kaunis. 🙂

  • Viivi, kiitos paljon! Toivotaan, että siitä tulee ihana! Täytyy vain saada siitä jotenkin lämpimämmän oloinen, sillä vaikka se on ihana vanha talo, niin kaikki pinnat ovat uusia. Mutta eiköhän se aika pian meiltä näytä. 😉

 3. Ihana, ihanampi, ihanin! Te olette tehneet vuokrakodista Oman Kodin❤ En epäile hetkeäkään etteikö uudesta kodista tule Unelmakoti!

  • Nalle, kiiitos!! ❤ Tää vuokrakoti on kyllä ollut todella rakas ja molemmille se ihanin paikka, jossa ollaan asuttu. Uudella kodilla on siis melkoiset paineet, mutta kyllä me se äkkiä kotiutetaan oman näköiseksi, pakko! 😀

 4. Ah onnea uuteen kotiin! Ja vanha kotinme on iiihana ja rakastan kuviasi. Ymmärrän haikeuden. Minulla on ollut ihana omistusyksiö kahden vuoden ajan, mutta nyt olen muuttamassa mieheni luo. Se on ihanaa, mutta haikeus on yllättävän suurta, siis luopuminen ihanasta, kauniista, ikiomasta kodistani. Surutyö on tehtävä ja sitten voi siirtyä uuteen. Muutos on myös hyvästä. 🙂

  • Heleää, oi kiitos paljon! Muutos on todellakin hyvästä. Ja surutyökin on tehtävä. Toisaalta haikeus on vain ihanaa ja kertoo siitä, että on ollut hyvä olla. Mä tuun kaipaamaan niin montaa asiaa tässä kodissa, mutta toivon todella, että siellä uudessa kodissa taas tulee tilalle jotain, josta en osaa vielä haaveillakaan.
   Ihanaa, että muutatte yhteen, onnea sinullekin ja teille uuteen alkuun! Voin kuvitella, että sulla on haikeus muuttaa ihanasta, omasta kodista (sillä yksinasumisessakin todella on mahtavia puolia 😀 ), mutta teille tulee varmasti superkivaa yhteisessä kodissa!

 5. Ihana kuvavirta teiltä. Minäkin tykkään teidän kodista ja sinun tyylistä. Paljon onnea uuteen kotiin. Kuvia uutukaisesta tietysti odotetaan vesi kielellä 😉

 6. Hieno juttu, onneksi olkoon! Niin kotoisia kuvia olet tästä vanhastakin kodista ottanut. Mielenkiinnolla seuraan blogiasi tästä eteenpäinkin, uudesta kodistanne tulee varmasti upea!

 7. Oi! Onnea uudesta kodista! Vaikka ikävähän tätä vanhaa tulee tälläkin puolella ruutua. 😦 Pitää palata tunnelmoimaan näitä kuvia, mikäli ikävä iskee. Toisaalta odotan malttamattomana millaisen kodin saatte uudesta rakennettua. ^^

  • Hurmioitunut, kiitos paljon! Mulle tulee ihan hirveä ikävä tätä kotia, (ikävöin jo nyt) mutta toivottavasti uusi koti muodostuu niin kivaksi, että ikävä helpottaa. Jännityksellä odotan!

 8. Ihana koti on välittynyt kyllä ruudun toisellekin puolelle! Vaikka haikeaa on jättää vanha hyvä, niin silti uusi voi olla enemmän mitä uskaltaa edes unelmoida! Se selviää vain ottamalla askeleen kohti uutta :)) Innolla odotan teidän uuden kodin kuvia. Ja samoissa muutto -fiiliksissä ollaan myös täällä, kun pitäisi pakata tavarat ja sanoa hyvästi tälle asunnolle ja tälle kaupungille. Mutta innolla uutta kohti. Toivottaan, että Helsinki ottaa avosylin vastaan 😉

  • Lusikka, ihana kuulla, kiitos! Yleensä olen tosi innoissani muutoista ja muutoksista ja näen kaiken ruusuisena, mutta nyt kyllä myös jännittää kamalasti. Mutta olen iloinen, että uskallettiin ottaa askel uuteen!
   Ja hei, Helsinki todellakin ottaa avosylin vastaan! Ihanaa, tervetuloa tänne! Ja jos ei ota, niin otan osavastuun ja saat reklamoida mulle! 😀

 9. Hurjasti onnea uudesta kodista!!! Se on varmasti ihana, koska teillä on niin hyvä maku. 😉 Vanha on aina haikeaa jättää taakse, mutta joskus on vain mentävä eteenpäin. ❤

  • June, kiitos paljon! Haha, kiitos luottamuksesta! 😀 Kyllä, uusi koti on ihana, mutta täytyy sanoa, että tää nykyinen on yhtä ihana….joten ollaan vähän tasapelissä. Mutta ehkä uusi näyttää jotain ihan uusia puolia, joista ei vielä tiedetä, joten kaikkea yllättävää on varmasti tulossa! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s