Vuoden lopussa, lopussa / At the end of the year

uusi-koti-lautalattia

Olen yrittänyt mielessäni kiteyttää tätä vuotta, mutta en oikein tiedä mitä siitä ajattelisin. Päällimmäisenä tulee mieleen vain se, että kaikki on vilahtanut ohi niin nopeasti, jokainen vuodenaika, kuin käväissyt vain. Ystäväni kertoi kirjoittaneensa tiivistelmän tästä vuodesta, koska lähivuosia on ollut vaikea muistaa. Ajattelin aloittaa saman, päiväkirjan hetkistä, muistoista, tapahtumista.  Onneksi on valokuvat ja videot. Niistä muistaa, kuinka paljon ihania asioita on saanut kokea ystävien kanssa. Haluan muistaa ne päällimmäisenä ja haudata ikävät niiden alle.

olohuone-uusikoti

varjot

Olen ollut niin väsynyt loppuvuoden. Muutto, näyttely, työt ja pimeys. Kaikki niihin mennyt energia tiivistyi isoksi möykyksi ja se möykky purkaantui päivää ennen jouluaattoa, kun olin rientämässä bussiasemalle. Yhtäkkiä lyhistyin itkemään, enkä olisi jaksanutkaan lähteä minnekään. Lähdin koska oli pakko, mutta unohdin avaimet, henkkarit ja kukkaron. Puolimatkassa sen tajuttuani, käännyin takaisin ja ajattelin, että ei minulla ole kiire mihinkään, ei tarvitse olla. Palasin kotiin hengittämään. Istuin hetken paikallani, kokosin itseni ja ostin uuden bussimatkan. Bussissa istuessa tuli rauha, kuuntelin musiikkia monta tuntia ja vain katselin maisemia. Kaikki oli taas ihan hyvin.

havut-maljakossa

ikkunalaudalla-1

ikkunalaudalla

Elän vahvasti vuosissa ja tarvitsen vuoden vaihtumista rytmittämään elämääni. Minulla on seuraavalle toiveita. Ei tällä hetkellä edes haaveita, ihan vain hiljaisia toiveita.

jaanpala

kalliolla

Odotan, että ehdin viettämään aikaa uudessa kodissa valoisaan aikaan. Tutustua. Tällä hetkellä priorisoin vapaahetkinä kuitenkin vain ulkoiluun. Paras lääke väsymykseen  ja ankeaan oloon on metsässä kävely.

sammal-mattaalla

makuuhuone

I have been so tired these last couple of months. The moving, the exhibition, work and the darkness have taken their toll. I’m looking forward to the new year. I need the change of the year to set the rhythm of my life. I plan to start keeping a journal, sort of a backup memory. Hopefully you are all fine! 

17 thoughts on “Vuoden lopussa, lopussa / At the end of the year

 1. Todella ihanat, kauniit ja rauhoittavat kuvat. Tuo kuulostaa ihan luonnolliselta olotilalta ennen joulua. Väsy, kiire, pimeys, stressi… Aika moni varmaan allekirjoittaa samat tunteet. Mutta nyt, valoa kohti…

 2. Kyllä,voin allekirjoittaa samanlaisia tunteita. Marraskuu oli todella rankka. Jotenkin tämä vuosi on ollut opettelua oman jaksamisen kanssa. Kaikkeen ei tarvitse suostua, pitäisi opetella sanomaan myös ei. Sen tajuaminen oli aika voimauttavaa, että voin itse vaikuttaa jaksamiseeni. Tulevalle vuodelle yritän pitää sen johtoajatuksenani. Pitää kiinni omasta jaksamisesta. Vaikka työ muuten olisikin kivaa ja mukavaa.Sen vuoksi nautin täysin rinnoin näistä välipäivävapaista. Ennen kuin vuodenvaihteen jälkeen polkaistaan taas uusi näyttely käyntiin.
  Voimauttavaa loppuvuotta ja rentouttavaa tulevaa juhlavuotta 2017! ♥

  • Hurmioitunut, kiitos! Marraskuu on minullekin yleensä se vaikein, mutta nyt oli niin paljon tekemistä etten edes ehtinyt tajuamaan, että marraskuu meni ohi. Vasta jouluksi iski väsymys. Pimein aika pitäisi oikeasti olla sellaista leppoisaa talviuni-ja lomailuaikaa. Ettei tarvitsisikaan jaksaa tehdä mitään, vaan voisi vain keskittyä köllöttelemään. No, pitää osata vain ottaa sellaista aikaa itselle, niin kuin sanoitkin. Jaksamisia ja ihania lomapäiviä sinulle! Ihanaa uutta vuotta ❤

 3. Minustakin tuntuu että 2016 hujahti ohi ja oli itselleni aika ahdistavakin vuosi… Kun velloo huonoissa fiiliksissä niin aika jotenkin solahtaa “merkityksettömänä” sormien läpi. Olen aina ollut myönteinen ihminen mutta tämä vuosi on vienyt voimia. Onneksi on ollut myös hyviä asioita.

  Onnea vielä kotiinne! Tärkeä kysymys: mistä tuo päiväpeitto on? 🙂

  • Heleää, harmillista kuulla, että sinullakin ollut raskas vuosi. Seuraavan täytyy olla sitten paljon parempi! Toivon siis sinulle onnellista uutta vuotta!

   Ja kiitos! Päiväpeitto on aikoinaan ostettu Hemtexistä. 🙂

 4. Liian paljon kaikkea, kiirettä kotona, töissä ja kaikki se ulkoapäin tuleva hullu jouluun liittyvä hektisyys. Nyt lepää ja nauti kaikesta kauniista, mitä olet saanut aikaan ympäristössäsi. Toivotaan aurinkoisia päiviä ja vähitellen luntakin…

 5. Tuttuja tuntoja.Väsyä ja puurofiilistä.Kuin aukeaisi kukkaan kun aurinko taas paistanut pari päivää.Valolla on mahtivaikutus.
  Uusi kotinne on NIIIN kaunis!
  Jääkolmio ja sammalkuva myös ihastuttivat. ❤

  • Mirjam-Matilda, valo on parasta! Ihmettelen aina äitiäni, joka sanoo, ettei pimeys haittaa häntä yhtään. Ei kuulemma tunnu missään. Mahtavaa, jos niin olisi. Itse tunnen melkein kärsiväni talvella. 😀
   Kiitos paljon, nyt alkaa tuntua jo kotoisalta täällä!

 6. Väsynyttä on täälläkin. Se loputon pimeys, täällä pohjoisessa vielä pahempi. Mutta pikkuhiljaa päivä pitenee! Ja mekin taas jaksetaan.

  Unelmia ensi vuoteen & onnea uudesta kodista. 🙂

  • June, voi uskon! Mutta kyllä se tästä. Täytyy koittaa olla ulkona valoisaan aikaan aina kun se on mahdollista! Ihanaa, onnellista uutta vuotta! ❤

 7. Pingback: Vuosi, ja seuraava / This year and the next one | COSY HOME

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s