Jos sielu on väsynyt, ei unikaan riitä / Not even sleep helps when your soul is tired

Jos sielu on väsynyt, ei unikaan riitä, tokaisi ystäväni, kun kerroin olleeni pääsiäisloman jälkeen entistä väsyneempi. Meinasin nukahtaa kesken lounaskahvittelun ja tuntui kuin askeleita painaisi rautakengät. Mikään unimäärä ei ole tuntunut olleen tarpeeksi viime kuukausien aikana. Olen siis antanut olla, raahautunut töihin samassa paidassa, heittäytynyt päivän jälkeen sohvalle kirjan kanssa ja nukahtanut, tilannut ruokaa suoraan kotiin, unohdellut nimiä ja numeroita ja sekoittanut ihmiset toisiinsa.

Nyt alkaa kuitenkin olla valoa tunnelin päässä, sillä loma (ja Japani!) lähestyy vauhdilla ja hoitamattomien asioiden lista on lyhentynyt puolella. Tekee jo mieli tehdä viikonloppuisin muutakin kuin nukkua ja olla. Kohta on vappu ja haaveilen ystävien seurasta, skumpasta ja ilmapalloista. Heti vapun jälkeen koittaa myös näyttelyni lapsuuden maisemissa, Uudessakaupungissa. Jos liikutte siellä päin, olette enemmän kuin tervetulleita!

Ja maalauksista tulikin mieleeni, että olipa ilahduttavaa nähdä Koti ja keittiö-lehden kannessa maalaukseni ystävien ihanassa kodissa!

En keksi mitään aasinsiltaa maalauksista ulkoiluun, mutta senpä kerron, että on kivaa kun ystävillä on lemmikkejä (ja lapsia). Niitä voi aina välillä lainata. Olen haaveillut koirasta oikeastaan vain siksi, että koira veisi minut lenkille, ei toisin päin. Kuvassa ystäväni lempeistä lempein koirakaveri, jolle mies antoi pallon juuri kun oli poistumassa kotoa treeneihin. Koira jäi hölmistyeen näköisenä pallo suussa tuijottamaan ulos ikkunasta: mihin hemmettiin se nyt lähti?

Käykää muuten katsomassa Anu Pentikin näyttely Taidehallissa, jos ehditte. Niin inspiroiva ja hieno! Ja katsokaa se video, huh, lumoava!

Not even sleep helps when your soul is tired, said my friend to me when I told her that I’ve been even more tired after day offs. I guess it’s some kind of a spring tiredness with too much work. Luckily I have friends with dogs to borrow to take me on long walks in fresh air. AND our vacation in Japan is almost here! Before our trip I have an exhibition to hang up in my childhood town, really happy about it! 

6 thoughts on “Jos sielu on väsynyt, ei unikaan riitä / Not even sleep helps when your soul is tired

 1. Myönnän, että aikoinaan otettiin Niilo siksi, että saan lenkkikaverin….pakko mennä oli sää mikä vain. Ja sen parempaa ja ihanampaa lenkkikaveria ei olekkaan..♥
  HAluaisin niin tuonne näyttelyysi, mutta matka taitaa olla turhan pitkä.

  • Hannele, no mutta se on ihan hyvä syy! 🙂 Ja tosiaan onhan se parasta saada ihana ystävä ja perheenjäsen, jonka kanssa ulkoilla ja seikkailla! Niilo näyttää ihanalta tyypiltä!

 2. Mahtava pallosuinen ulostuijottaja. Serkullani on myös samanmoinen ja siinä on kyllä mainio rotu. Lähetän onnea näyttelylle ja sulle uutta virtaa paristoihin, välillä pitää väsyä, että muistaa miltä sekin tuntuu, mutta toivon todella, että se on ohimenevä tila.

  • Tuija, juu vaikuttaa kyllä niin lempeältä ja herttaiselta rodulta! Toivon että tulee toistekin hoitoon!
   Kiitos paljon! Onnea ja virtaa nyt tarvitaankin, sillä täällä on sairastupa jo viidettä päivää (en minä) ja paljon kaikkea puuhasteltavaa ennen matkaa! Mutta ihanaa kun on kevät ja aurinko, siitä saa voimaa! Kivaa viikonloppua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s