On ihan helppoa / It’s easy

On ihan helppoa tuijottaa tyhjyyteen, unohtua lauseeseen, pysähtyä ilman että siinä hetkessä tajuaa pysähtyneensä. Herätä kuin unesta ja muistaa yhtäkkiä missä on. Sitä voi ajatella keskittymisvaikeutena, kun teet jotain, sinulle puhutaan, sinä kuuntelet, kaikki puhuvat, kaikki odottavat ja yhtäkkiä jokin räjähtää. Kuppi/ kirja/ puhelin/  tippuu kädestä, törmäät oveen tai ihmiseen. Toisaalta se on keskittymistä, ei ollenkaan vaikeaa. Usein vain tilanteeseen sopimatonta keskittymistä, väärä asia, väärä hetki.

Siksi on kivaa, että on lauantai. Sellainen, ettei mihinkään kiire, ei mitään sovittua koko päiväksi. Toinen kuppi kahvia pressopannulla. Hän lukee, minä kirjoitan. Ikkuna on auki, lapsi huutaa, koira haukkuu, auto tyhjäkäynnillä, ovet käy. Silti hiljaista, ikään kuin.

Haluaisin muuttaa blogin nimen joksikin, joka liittyisi vähemmän kotiin. Vaikka koti onkin se paikka, jossa tunnen olevani turvassa, rauhassa herkkä, rauhassa heikko, kaikkea mitä kenenkään ei tarvitse tietää. Cosy home on vähän äklö nykyiselle minulle, mutta oli kovin sopiva silloin vuonna 2008 kun blogin perustin. En kyllä keksi mitään muutakaan nimeä. Ainoa joka tulee mieleeni on sana Sunnuntai. Koska sunnuntai on ihana, lempipäivä, pehmeä, kotipäivä, kaikki ihanat asiat-päivä. Siksi leikinkin sunnuntaita usein.

It’s easy to get lost in thought, to forget where you are and what you were doing. It’s easy to stare at a point and suddenly wake up from the dream and realize where you are. Somewhere doing something else than you remembered. I like to get lost even though some might call it a problem of concentration. Then, at least, I’m focused on something and that something is usually much more interesting to me.

8 thoughts on “On ihan helppoa / It’s easy

 1. Silleen meidän Löytämökin syntyi, kun tuntui, että puukenkä ja räsymatto miellettiin jotenkin kotiblogiksi, mitä se ei meidän mielestä ollut ja haloo se nimihän oli ihan tyhmä, aina hävetti sanoa se ääneen. Niitä blogitekstejä, jotka käsitteli meille tärkeimpiä ja kiinnostavimpia asioita luettiin kaikista vähiten ja aina kun oli juttuja, jotka liittyi kotiin, ne sai paljon lukijoita ja kommenttejakin. Koti on meille kuitenkin jotain muuta kuin sisustamista, siksi jatkuvalla syötöllä tulleet sisustusjuttupyynnöt tuntui ihan hulluilta. Päätettiin sitten lähteä perustamaan kokonaan uusi blogi, jossa tehdään mitä huvittaa ja se on toiminut hyvin, ollaan molemmat tosi tyytyväisiä siihen mitä se on, vaikka lukijoista en enää tiedä onko niitä, ainakaan ei niitä juttupyyntöjä satele sähköpostiin.

  Ymmärrän hyvin tuon sunnuntain. Anna sille bloginimelle aikaa, se kyllä tulee sun luokse.

  • Tuija, ymmärrän hyvin! Pitää kirjoittaa sydämestä sellaisia juttuja joita huvittaa, miettimättä sen kummemmin kategorioita. Hyvä että rohkeasti perustitte uuden, ihanan blogin!
   Tämäkin blogi on kyllä alkanut sisustusblogina, mutta enää minulla ei ole varsinaisesti mitään sanottavaa niistä jutuista. Koti on vain koti, rakas paikka, osa elämää. Sitä on kiva kuvata, mutta tekee mieli kirjoittaa kaikesta ihan muusta.
   Varmasti blogien lukeminen on muutenkin vähentynyt, kun tilalle on tullut niin paljon kaikkea muuta. Itsekin luen lähinnä sunnuntaisin, kun on aikaa hengailla kotona.
   Mutta uskon, että ne lukijat pysyy, joita se tietty tyyli, jutut ja blogin fiilis kiinnostaa ja ehkä tulee uusiakin pikkuhiljaa mukaan…

 2. Minusta nimellä ei sinänsä ole merkitystä, mutta ihania Hetkiä ja kuvia saat aina tallennettua ja vieläpä puettua sanoiksi. Kaikki ei näe arjen kauneutta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s