Asioita, joita haluaisin tehdä

Ikkunat paiskautuvat agressiivisesti kiinni ja ikkunalaudalla ollut korttipino leviää lattialle.  Alkaa vaakasuora sade, joka pisaroi ikkunat täyteen viiruja. Laitan soimaan Cat Powerin uusimman levyn Wandered, jota en ole kuunnellut vielä ollenkaan.

Mietin asioita, joita pitäisi tehdä ja asioita, joita haluaisin tehdä. Haluaisin maalata olohuoneen yhden seinän haalean roosan väriseksi, hän vihreäksi. Haluaisin istuttaa avokadon jo ruukkuun, vaikka se saattaa olla liian aikaista. Haluaisin mennä varastoon tutkimaan vanhoja levypinojani ja valita sieltä työhuoneelle kuunneltavaa. Samalla kantaisin kotiin vanhat valokuvapinot, joita tekee mieli katsella näin vuosien jälkeen.

Haluaisin viettää päiväkausia kotona pehmeissä vaatteissa, kuunnella levyjä ja lukea Mia Kankimäen uutta kirjaa Naiset joita ajattelen öisin, josta tykkään jo nyt ihan hulluna vaikka olen vasta sivulla 50. Samalla haluaisin säästellä kirjaa ja lukea sitä hitaasti.

Haluaisin järjestellä kaikkea. Juuri nyt se tuntuu kivalta ja puhdistavalta. Vaatekaapin, kylppärin kaapin, korit joissa on pipoja, hanskoja ja huiveja, jääkaapin, maustekaapin, kaiken.

Haluaisin hakea residenssiin jonnekin, jotta olisi aikaa ja rauhaa tehdä. Maalata ja kirjoittaa, piirtää ja luonnostella, kuvata ja ajatella.

Haluaisin ommella ja korjata vaatteita. Muokata joitakin sellaisiksi että käyttäisin niitä. Ommella vihdoin valmiiksi sen ohuen, värikkään, silkkisen kietaisumekon jota olen vähitellen tehnyt kesästä asti. Ompelen sitä hitaasti, koska sen kanssa on mennyt hermot niin moneen kertaan. Minulla ei ole kaavoja, enkä oikeastaan osaa ommella kietaisumekkoa. Mutta opettelen. Haluaisin pitää keittiökirpparin ja haahuilla itse kirppareilla.

Haluaisin istua kirjastossa päiviä lukemassa kaikki lehdet ja lainata pinon kirjoja kotiin. Haluaisin yin-joogata kotona. Tein niin kerran ja se oli ihanaa. En ole tehnyt sen koommin, vaikka ajattelen sitä päivittäin. En osaa joogata kotona, kuin yksin. Haluan että on ihan hiljaista, eikä mikään keskeytä.

Haluaisin oppia kärsivälliseksi ja malttavaiseksi ja oppia keskittymään yhteen asiaan kerrallaan, elämään hetkessä useammin.

Nyt ajattelin aloittaa siitä varastosta, levyistä ja valokuvista. Ei, vaan sittenkin ensin joogasta.

Mitä te haluaisitte tehdä?

8 thoughts on “Asioita, joita haluaisin tehdä

 1. Mä haluaisin kuunnella Cat Powerin levyn kanssa, ja taidan tehdäkin sen heti huomenna ❣️ Olen kuullut siitä joitakin biisejä radiosta ja heti tulit mieleeni ja meinasin kun jo kysyä, että joko olet kuunnellut sen 😘. Olen myös siivonnut kaappeja ja vienut tavaroita kierrätykseen, mutta valitettavasti kaapit sekoavat kuin itsestään heti miten….

  • Sussu, on ihana levy se uus! ❤ Ja on kyllä niin monta levyä, jotka pitäisi kuunnella. Tuntuu että nykyisin on niin vähän aikaa olla kotona, että levyjäkään ei meinaa ehtiä kuunnella hartaudella ja keskittyneesti alusta loppuun. Täälläkin kaapit sekoavat itsestään, kumma juttu!

 2. Minäkin haluaisin järjestää asioita, mutta aloittaminen on vaikeaa ja sitten jos aloitan, kaikki leviää ympäristöön, mutta projektien täytyy saada näkyä, jotta ne pysyvät mielessä ja niitä on helppo jatkaa. Ei tarvitse olla tip top järjestys aina mielestäni.

  • Ume, aloittaminen on kyllä vaikeaa, mutta välillä iskee puuska ja sitä on käytettävä heti hyödyksi. Ja tunnistan tuon leviämisen, kasoja siellä ja täällä. Mutta jos sillä lailla vähitellen asia kerrallaan. Täytyyhän sitä projekteja olla! 😀

 3. Samaistun niin tuohon haluamiseen! Minulle tuli syysloman aikana melkein paniikki kun päässä surrassi mitä kaikkea haluaisin ja aika ei vain riitä (lomasta huolimatta). Yritin relata, mutta kauheaa kun päässä on kaikenlaisia ideoita, joita ei millä ehdi toteuttamaan – tai saa aikaiseksi. Mutta loppupeleissä, mitäpä väliä, pääasia, että pyykit on pesty ja perusasiat kunnossa 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  • Saara, kuulostaa tutulta tuo paniikki ja pään surraus! 😀 Aina on ihan liikaa tekemistä ja suunnitelmia lomille ja lopulta haluaisi kuitenkin myös ottaa iisisti ja oikeasti myös rentoutua. Ehkä pitäisi hitaasti koittaa toteuttaa niitä kaikkia ideoita viikollakin, jos vain töiden jälkeen jaksaa…

   Ja pahoittelut muuten että huomasin kommenttisi vasta nyt. Jostain syystä wordpress ei enää ilmoita minulle uusista kommenteista (pitäisi varmaan päivittää uudempi versio) ja vähän harvakseltaan istuskelen enää blogin ääressä. Mutta aina välillä onneksi. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s