Elokuun muistiinpanot

Olen kaivannut kirjoittamista niin paljon, että ajattelen sitä päivittäin. Pääni on ollut liian pitkään ajatushautomo, josta sinkoilee lauseita puhelimen muistiin tai paperin kulmiin yleensä öisin ja yhtäkkiä muistiot ovat täynnä epämääräisiä havaintoja kaikenlaisista oudoista tilanteista, jotka eivät liity mitenkään toisiinsa. Haluaisin kirjoittaa tarinoita tai edes jollain tavalla liittää asioita yhteen. Ehkä otsikoida ne hämärät muistiinpanot edes päivämäärillä.

Olen nyt kesälomalla. Olo on epämääräinen, kuin olisin ollut kesälomalla monta kuukautta. Se on varmaan oikein hyvä asia sen kannalta, että loma joskus loppuu.

Tämä nerokas keksintöni lomailla vasta elokuussa saa kesän tuntumaan aina pidemmältä.

Olen varautunut lomaani kirjapinolla. Lukeminen on tehnyt minut viime aikoina onnelliseksi. Että saatoinkin jättää sen niin pitkäksi aikaa ja harhaluuloisesti väittää ettei siihen ole ollut aikaa. Aikaa löytyy sitä enemmän mitä enemmän lukee. Ja paikkoja. Sohvalta puistoon, puistosta kahvilaan, sieltä metroon ja takaisin kotiin. Pasta kattilaan ja pöydän ääreen lukemaan, illaksi kirja kainaloon.

Tuntuu, että kaikki muut ovat palanneet töihin ja puhuvat syksystä. Tosin kyllähän minäkin sen aistin, en vain halua vielä ajatella. Ikävöin myös helteitä ja kesäpöhnää, sillä olen tajunnut sen olevan parasta ja ihaninta hoitoa keholle (helteiden aikaan tuntui siltä, kuin olisin leijunut, ihmeellinen onni koko vartalossa).

Vuosi vuodelta aika menee nopeammin. Se ahdistaa ja aiheuttaa levottomuutta. Samaan aikaan tuntuu siltä, että johonkin olisi kiinnityttävä ja lujaa ja toisaalta ei missään tapauksessa. En tiedä mitä tällä haluan sanoa, kai sen, että välillä pelottaa. Samaan aikaan tunnen olevani onnellinen, enkä haluaisi minkään olevan toisin.

Olen lomalla, nyt on kesä, kaikki on hyvin, minulla on rauha, hoen itselleni jos mieli lähtee vaeltamaan kohti talvea, pimeyttä ja outoa kumisevaa tyhjyyttä.

Haaveilen toistuvasti matkoista. Kävelystä paikassa, jota en entuudestaan tunne. Uusista kulmista, yllätyksistä, seikkailuista ja retkistä.

Uppoan haaveisiini ja olen hetken jossain muualla. Sitten taas juttelen itselleni ääneen: täällä on hyvä. Selaan valokuvia, luen netistä matkakertomuksia, uppoudun kirjaan, katson elokuvan ja suunnittelen retkiä lähelle. Jos tänä vuonna en lähtisikään minnekään, vaan eläisin kirjoilla, maalaamisella ja musiikilla.

2 thoughts on “Elokuun muistiinpanot

  1. Toi ajankulu ja kauhunsekainen ajatus just sen nopeudesta on kyllä tuttua. Miks en ole tehnyt jotain, mitä haluaisin, ja mistä aikaa johonkin ja että olen Tehnyt jotain, mihin on mennyt kauheasti aikaa ja mitä se antaa ja onko se nyt niin ja ja. Ja kuitenkin hyvä olo tulee usein, vaikka nyt, kun tallustaa vanhan koiran kanssa lämpöisessä tuulessa illan hämärtyessä, tai kuokkii pihaa tai remontoi ( jota vihaa ja josta pitää yhtäaikaa).tai syö pähkinöitä perheen kanssa kotisohvalla. Tai kun juo lasin sisilialaista punaviiniä ja lukee matkopaskirjaa unelmoi tulevasta seikkailusta. ..mutta elokuu lomana on varmasti aika ihanaa❣️PS. Töihin meno on kauhea ajatus loman lopussa ja sitten siellä onkin mukavaa ja energistä meininkiä joka piristää arkea…tää on niin tätä.

    • Sussu, ihanasti kuvailit! ❤ Just tuollaista tää elämä on. Mutta ihanaa todellakin on se, että hyvä olo ja onni tulee usein aika arkisistakin asioista. Luonnossa kävelystä, kirjoista ystävistä, perheestä. Ja hei totta tuo, että töihin meno onkin usein kivaa, vaikka se aina vähän rajoittaakin kaikkea omaa epämääräistä haahuilua, hah!
      Mä itseasiassa odotan jo että aloitan työt, en malttais enää olla lomalla… 😀 Eli meillä on varmaan aika kivat työt siinä tapauksessa, voimme olla iloisia!
      Mietin myös usein sitä, että aika tuntuu kuluvan hitaammin kun kokee uusia asioita/opettelee uutta…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s