Pienen lipaston paikka

lipasto-olohuoneessa

Pieni tiikkilipasto kulkeutui meille, kun muutostamme oli kulunut jo kuukausia. Olin ehtinyt mallailla huonekalujen paikkaa jo pitkän tovin ja yhtäkkiä tämä lipasto seisoi keskellä olohuonetta. Mies oli kantanut sen ja lukuisia kasseja ja pusseja entisestä kodista vähitellen. Lopulta lipasto löysi paikkansa makuuhuoneesta.

Syksyn hiipiessä kaikki tummat huonekalut ja esineet alkavat kuitenkin aina kummasti ahdistaa ja kaipaan enemmän selkeyttä, illuusiota valoisammasta kodista. Hetken jo suunnittelin maalavani lipaston, mutta auttoikin paljon, kun se siirtyi olohuoneeseen, josta löytyi lipastolle juuri sopiva pieni seinä.

16 thoughts on “Pienen lipaston paikka

  • Marjaana, luulen että poikaystävä ei olisi antanut lupaa maalata. Ja olisi se saattanut kaduttaa myöhemmin. Olisi vain niin kiva, jos täällä ei olisi sekoitettuna montaa eri puulajia. Olet oikeassa tuon ryhdin kanssa!

 1. Minkä väriseksi maalaisit, jos maalaisit? 🙂 Hieno tuollaisenaankin, mutta mää ehkä vähän vierastan punertavan sävyistä puuta, vaikka tummasta muuten tykkäänkin. Oon harkinnut oman keittiönpöytäni maalaamista samasta syystä.

  • Hosuli, haluaisin maalata jollain pastellisella värillä, kuten mintulla tai vaikka persikalla. 😀 Yllätys! Kuulemma valkoinen olisi ollut ainoa mahdollisuus ja ei ehkä sekään. Eli maalaamatta taitaa jäädä. Sama homma, että nuo punertavat puut eivät oikein innosta ja kun meidän lattiakin on melkein oranssi, niin siinä on aikamoinen sekoitus. Millä värillä sä maalaisit pöydän?

 2. No just semmosta vaaleaa, haaleaa mintunvihreää ajattelin. 😀 Ehkä tuo lehtiteline vähän ohjaa ajatuksia. Valkoinenkin kyllä toimisi. Mutta lipaston omistajaa pitää tietysti kuunnella. 🙂

  • Hosuli, loistava valinta ois! 😉 Lehtiteline kotiutui meille tänään, koska jotain minttua oli saatava, kun kerran lipastoa ei saa maalata! 🙂

 3. Miten nuo aiemmin inhoamani tiikkiset huonekalut alkavatkin näyttää aina vaan paremmalta ja paremmalta? 😀 Ihan mahdottoman kiva lipasto!

  Toi vika lause osui ja upposi 😀 Just oikea asenne!

  • Enne, ei ole minunkaan lempipuuta, mutta nyt se on jopa aika kiva, kun on paremmalla paikalla. Aika on hassu asia, kun se tekee inhokeista lemppareita ja toisinpäin. 😀

 4. Minäkään en koskaan ole oikein pitänyt tiikkisistä huonekaluista, mutta noin pienenä pintana se on jopa aika kiva. Kun kauan sitten muutimme miehen kanssa ensimmäiseen yhteiseen kotiin, tuli mukana kokonainen seinällinen tiikin värisiä kirjahyllyjä, joista sitten vähitellen päästiin eroon, oli myös tiikkinen sohvapöyttä… Mutta loppujen lopuksi alan olla samaa mieltä Ennen kanssa.

  • Ume, ehkä kohta alkaakin tiikin uusi tuleminen ja sua harmittaa, että teillä ei ole enää seinällistä tiikkihyllyjä! 🙂 Isona pintana tulee kyllä hieman synkkä vaikutelma, joten ehkä pitäydytään kuitenkin pikkukalusteissa.

  • Annika, no niinpä. Välillä tosiaan tekisi mieli maalailla kalusteita, mutta haaveilen aina vain vaaleasta/valkoisesta lautalattiasta ja mietin, että kaikki näyttäisi paremmalta sitten. Siksi en ole viitsinyt maalata, koska ne puukalusteetkin voi tulla näyttämään ihan hauskalta joskus tulevaisuudessa. Kuulostaapa taas järkevältä. Ehkä pitäisi kuitenkin elää tässä hetkessä. 😀

  • A kiss, onneksi lipasto löysi paikan. Nyt se on minustakin kivemman näköinen. Lehtiteline oli pakko saada ihan vain tuon värin takia! Mulla on joku kauhea himo mintunvihreään nyt. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s