Kauan odotettu kirja – Home for now / The long awaited Home for now book

        home-for-now-book-2

Vihdoinkin posteljooni toi kirjan, jota olen odottanut malttamattomana viime vuoden elokuusta saakka! Silloin luonamme vieraili herttainen kuvausseurue Lontoosta. Suostuimme ilomielin, kun Joanna Thornhill ehdotti, että kotiamme kuvattaisiin kirjaan. Se on meille ihan uusi kokemus ja on hauskaa, että muistot kodista tallentuvat kansien väliin. Kirjan ideana on antaa ideoita kuinka vuokra-ja väliaikaiskodeista voi saada pienillä ja edullisilla ratkaisuilla kodikkaita ja persoonallisia ja inspiroida kaikenlaisiin hauskoihin DIY-projekteihin.

On kyllä ihan hassua katsella kirjan kuvia, kun en meinaa välillä tunnistaa omaa kotia muiden joukosta. Paljon onkin muuttunut, esimerkiksi sohvapöytä (vanha ovi) on löytynyt vasta kuvausten jälkeen.

home-for-now-2

Kirjan tekijä Joanna on kyllä aikamoinen ideapankki ja inspiraation lähde. Oli mahtavaa päästä näkemään miten uskomattoman tarkkaa ja aikaavievää puuhaa kuvien stailaus, rakentaminen ja läpikäyminen on. Me ei tietenkään maltettu lähteä alta pois, vaan kurkittiin ovenraosta.

kitchen-stuff

kuvauspaiva

kitchen-table

keittiojuttuja

home-for-now-kuvausryhma

keittiojuttuja-1

Joanna löysi piilottamani vanhan, keskeneräisen taulunpohjan oven takaa ja keksi asettaa sen sängynpäädyksi ja päällysti tylsän lampunjohdon kivoilla, erivärisillä nauhoilla.

home-for-now

bed

johto

paallystetty-johto

home-for-now-book-1

Kirjan kansien välistä löytyy kuvia myös mm. Marian, Karkin ja Ninetten kodeista. Jos haluatte päästä hypistelemään kirjaa, niin suomenkielinen versio ilmestyy toivottavasti joskus, mutta sitä ennen kirjaa saa ainakin Amazonista ja näkyypä tuo löytyvän Akateemisen verkkokaupastakin.

home-for-now-1

I finally got the book I’ve been waiting for since last August! A lovely group of Londoners visited us back then. We were happy to say “Yes!” to stylist Joanna Thornhill when she suggested that they would like to photograph our home for the book. It was a new experience for us and it feels great to have memories of our home in a beautiful hardcover book. What makes the book unique in the genre is it’s focus on rental apartments. Joanna’s mission is to give easy and inspired ideas to tenants to transform their temporary living space into a cosy home.  

It’s funny to look at the pics now when so many things have already changed place since. These photos are from last August. 

I was quite impressed with all the ideas Joanna came up for our flat. She, for example, found an old unfinished painting I had hidden behind a door and set it up as the headboard of our bed, and covered the boring white and beige cords with a nice colourful ribbons. It was also awesome to get to see the extremely pedantic work they did with the photographs and how much time was spent on a single shot. Of course we didn’t have patience to stay away so we kept peeking from the door.

In the book you can also find pics from Maria’s, Karkki’s and Ninette’s homes and from several UK apartments. You can order the book from at least Amazon. 

22 thoughts on “Kauan odotettu kirja – Home for now / The long awaited Home for now book

 1. Vau! Mahtavaa että kotinne on päässyt noin hienoon juttuun mukaan! Kuinkahan Joanna on kohteet valinnut? Kuinka esim. suomalaisia koteja on päässyt mukaan?

  • Hietzu, ollaan iloisia, oli tosi kiva päivä ja kokemus! En osaa sanoa tarkkaan, mutta luulenpa että Joanna on ihan vain etsiskellyt kirjaan sopivanoloisia koteja blogeista ja googlailemalla. Ainakin meidät löydettiin niin, luulen. 🙂

 2. Hei, Ninette täällä! Kiitos että linkitit! 🙂 Oli tosi hauskaa saada meidän talomme oikeaan sisustuskirjaan, ja on tosi kiva saada uusia suomalaisia blogituttuja sen kautta! Btw, Joanna löysi ainakin minun blogini Pinterestin kautta, ja sen jälkeen googlamailla suomalaisia blogeja tai vinkkien kautta. (Hyvä Pinterest!) Ja nyt löysin sinun blogisi kirjan ansiosta! 🙂

  • Ninette, moikka! Hauskaa kuulla! Pinterest on kyllä koukuttava ja sieltä löytää vaikka mitä ihanaa. Mä löysin kanssa sun blogin kirjan ansiosta! 🙂 Ihanaa kesää!

 3. Tästä kirjasta on ollut paljon juttuja blogeissa. Kirjan kuvista voi päätellä, että kirja todellakin on hankkimisen arvoinen. Kiva, kun sinäkin olet siinä mukana! Onnittelut. Teillä on niin raikas, leikkisä, rento ja kaunis koti joka kutsuu ehdottomasti viihtymään. Itsellä on iskenyt kamala kaipuu takaisin Helsinkiin. Olen ollut sieltä poissa nyt neljä vuotta ja tuntuu, että paljon hyvää jäi sinne. Täällä maalla pukkaa talon remontit päälle..itse olisin mieluusti puistossa istumassa. Hyvää kesää sinulle!

  • Mira-Marie, kiitos paljon, ihana kuulla! Ymmärrän Helsinki-ikävän, tämä on ihana kaupunki. Mutta toisaalta palasin eilen vastahakoisesti poikaystävän vanhempien mökiltä kaupunkiin ja kaipaan jo nyt piha-askareita, peltoteitä, saunaa, uimista ja sitä, että aamulla herätessä pääsi suoraan ulos. Joten puolensa kaikella. 🙂 Ihanaa kesää sinne!

 4. Ei vitsi, aivan mahtava juttu! Onneksi olkoon!! Aika jännä muuten, että stailasivat noin paljon. Varmaan on vähän tekijästä sitten kiinni, kuka stailaa ja kuka kuvaa sellaisenaan.

  • Jutta, kiitos! 🙂 Musta oli hauskaa katsoa, että mitä keksivät meidän kämpässä. Tuossa kirjassa on myös paljon kaikenlaisia DIY-vinkkejä (esim. tuo päällystetty johto), joten siksikin stailasivat vähän enemmän. Mielenkiintoinen päivä kyllä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s