Vuoden vaihtuminen on hyvästä

Pidän siitä että vuosi vaihtuu. Ja nimenomaan juuri tähän pimeimpään vuodenaikaan. Se antaa voimaa. Luo rajan vanhan ja uuden välille. Katkaisee/ kääntää lehden / puhdistaa / erottaa.

Uusi vuosi, erilainen, parempi. Paljon parempi.

Päivästä, tunneista, minuuteista ja sekunneista se on kiinni, uskokaa tai älkää.

Ja kas,

niin on uusi mieli ja kirkkaammat ajatukset.

Minusta on kivaa välillä kellua kuplassa, samean pehmeässä harhassa, sillä pidän siitä, että osaan huijata itseni paremmalle tuulelle, elämän valoisammaksi ja rajat pehmeämmäksi. Siihen riittää vain vuoden vaihtuminen.

Muistan kirjoittaneeni joskus siitä, millaisena näen ajan. Ja kysyneeni kuinka teidän aika kulkee? Ympyränä, vuoristorataa, sekavana metrokarttana, suorana viivana tai jollain muulla tavalla? Minun aika on viiva. Luotisuora. Kaikkea on sen ympärillä. Sattuu, tapahtuu, mutta aika on suora kuin rypytön paperi. Välillä hitaasti etenevä viiva, mutta lähes aina liian nopea. Hirveä tahti. Tekisi mieli vetää köydestä, hidastaa, jarruttaa.

Yleensä haluan olla ajattelematta aikaa.

Jostakin syystä joka toinen vuosi elämässä tuntuu välivuodelta, koen rauhattomuutta, tahmeutta ja jähmeyttä.  Sitten tulee (onneksi) taas vuosi joka pistää tuulemaan. Näyttää kuinka tehdään niitä asioita, joissa se onni asui. Tulevasta vuodesta tulee sellainen.

Kuinka mukavaa on kirjoittaa ajasta, niin kuin en ollenkaan olisi osallisena siihen, sen kulkuun ja tuntuun,

siihen miten rakennan.

Olen hidas muutoksissa. Pohdin, kääntelen, vääntelen, pelkään. Etsin uskoa itseeni ja toiveisiin. Mutta aina tulee se päivä, jolloin syntyy päätös. Ja se on aina juhlallista. Yhtäkkiä mieli onkin keveämpi, varmuudesta keveä. Tai ainakin siitä taakasta, jonka asioiden jatkuva pohtiminen on aiheuttanut.

Tänä vuonna haluan tehdä arkiset asiat itselleni helpommaksi. Elää niiden kanssa paremmassa sopusoinnussa. Teemme ystäväni kanssa joka vuosi toivelistan uudelle vuodelle. Siinä on aina samoja asioita, yhä abstraktimmassa muodossa. Ei päätöksiä, ei lupauksia, vaan toiveita ja kivoja juttuja. Ihan vain muistutuksena kuinka käyttää aikaa, niin että sen kulumisen unohtaa.

Ihanaa, valoisaa ja onnellista uutta vuotta!

6 thoughts on “Vuoden vaihtuminen on hyvästä

 1. Jäin miettimään.
  Minun aikani taisi mielessäni näkyä aaltoilevana viivana,ajoittain kiemuroita tekevänä, joskus onneksi kyllä suoranakin.Suorana silloin, kun on tuo kuvailemasi varmuudesta kevyt kausi.
  Usein kyllä kiemuroina, pallo hukassakin.Ja valitettavan usein aika kulkee liian nopeaan.Minäkin kun mutustelen mielelläni ja toivoisin voivani liikkua ajassa omalla, verkkaisella tavallani.
  Paljon tarvitaan mukavia asioita, mielenvärejä ja liikutuksia.
  Niillä taas uutta kohti. 🙂
  Ihana postaus.<3 Hyvää alkanutta vuotta! ❤

  • Mirjam-Matilda, kiitos ihanasta kuvailustasi, kuulostaa kovin tutulta. Täytyy pysähtyä enemmän, kiireenkin keskellä. Metsäretket auttaa aina, kun tuntuu rauhattomalta tai on pallo hukassa, Siellä hiljaisuudessa, raikkaudessa kummasti mieli rauhoittuu ja vastauksiakin alkaa löytyä. Toivon, että voisikin liikkua ajassa hitaasti, ihmetellen.
   Ihanaa uutta vuotta, ja juuri niitä mielenvärejä ja liikutuksia! ❤

 2. Pingback: Vuosi, ja seuraava / This year and the next one | COSY HOME

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s