Kierros työhuoneellani / A visit to my painting studio

in-my-studio-12

Hei ja tervetuloa kurkistamaan työhuoneelleni! Kengät kannattaa pitää jalassa.

Päätin pitkästä aikaa ottaa teille kuvia työhuoneeltani, koska työskentelyni on ollut taas vähän aktiivisempaa, ainakin jos maalausten järjestelmällinen tuhoaminen lasketaan työnteoksi. Suoritan kai jotain käänteistä prosessia, jossa maalauksen viimeistelyn sijaan päätänkin aloittaa aina alusta.

in-my-studio-14

Yllä olevan maalauksen nimi on Muurahaispesä. Se on siksi noin kiva ja värikäs muurahaispesä, koska traumatisoiduin lapsena kaatumalla kaksi kertaa muurahaispesään, koska tykkäsin kävellä takaperin. Muistan kirkuneeni ja juosseeni vaatteet päällä mereen. Pelkäsin muurahaisia yli kaiken.

varikynia

siveltimet

in-my-studio-11

maalit

 Näitä maalaamiani kortteja voisin ottaa mukaan ensi viikon kirpparille!

kortteja

Oveen teipattuja inspiraatiokuvia…

studion-ovi

in-my-studio

drawing

 Alla olevan maalauksen nimi on Kaukana kaupungista. Siihen ei liity traumaattista tarinaa.

in-my-studio-2

detail

Kouluaikana opettaja kysyi minulta kerran, että mikä on hätänä. Ihmettelin kysymystä, mutta olin kuulemma vain niin vihaisen näköinen. Keskittyessäni kulmat menevät kurttuun ja näytän vähän pelottavalta. Siltä näyttää…

in-my-studio-13

Kuuntelen usein musiikkia maalatessa. Mieluiten jotain aika rauhallista. Lempilevyni työhuoneella ovat Cat Power ja The XX.

musaa

Kahvi-ja teetauot ovat tärkeitä. Silloin ihmettelen, tuijotan maalauksia ja mietin miten jatkaisin.

in-my-studio-10

in-my-studio-9

in-my-studio-5

in-my-studio-4

Sähköpostiini putkahtelee aika ajoin kysymyksiä maalauksistani. Kiitos! Niinpä haluankin sanoa, että olette koska vain tervetulleita vierailemaan työhuoneelleni. Sähköpostia vain, ja järjestetään teehetki sotkuisessa salongissani. Ajattelin tuoda myös jotain pienimpiä maalauksia Torikortteleihin ensi lauantaina, esimerkiksi näitä pieniä, värikkäitä. Toivottavasti nähdään siellä!

in-my-studio-3

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

I wanted to show you some pics from my studio where I’ve spent quite a bit of time recently. If you ever want to come for a visit you’re very welcome! Just email me and we can have a tea break together there. I’m planning to bring some of my smallest paintings to the Torikorttelit flea market on next Saturday. Hope to see you there!

55 thoughts on “Kierros työhuoneellani / A visit to my painting studio

    • Anna, kivaa jos kuvat inspiroi maalauspuuhiin! Mulla tulee maalausnäyttelyissä aina sellainen olo, että tekee mieli juosta työhuoneelle. 🙂 Kiitos!

  1. Kiitos tästä! Minusta taiteilijoiden työhuoneet ovat kiehtovia paikkoja ja tuo kyllä näyttää inspiroivalta tilalta. Upeaa värinkäyttöä maalauksissasi!

  2. Olipa ihana ja odotettu kierros! Nuo maalitahrat inspiroivat minua hirmuisesti. Osaat vangita maalauksiesi hempeisiin väreihin niin vahvoja tunnelmia. Tuollainen inspiraatioseinä pitäisi värkätä itsellekin.

    • Hietzu, kiitos, kivaa jos oli odotettu! 🙂 Kannatan inspiraatioseinää, kuvia on kiva vaihdella ja lisäillä ja piristää kummasti nähdä ympärillä kuvia joista nauttii!

  3. Upeeta. Tosi ihana postaus ja sun työt näyttää kauniilta. Tulipa kaipuu työhuoneelle. Jospa sellaisen vuokraamiseen olisi taas pian mahdollisuus.

  4. Minäkin tulin kehumaan noita mahtavia värejä. Vauuuu. Olen sanonut tämän ennenkin, mutta vielä joskus ostan teoksesi. Hauska työhuone valopalloineen ja muine kivoinen yksityiskohtineen. 🙂 Olisi kiva lukea enemmänkin työskentelystäsi!

    • Hosuli, sepä vasta oiskin kivaa, jos joku teos pääsisi teille!
      Olen viihtynyt tuolla työhuoneella jo monta vuotta ja uskon että tulevaisuudessakin, vaikka välillä haaveilenkin että työhuone voisi olla jotenkin kodin yhteydessä. Mutta se ei oo kovin realistista. 🙂 Kirjoitan mielelläni joskus enemmänkin, kiitos toiveesta!

  5. Voi olispa ihanaa tulla työhuonekyläilemään ja vielä jännittävämpää olisi ostaa joku hurja, meille sopiva työ seinälle hurmaamaan. Tulen tämmöisistä työhuonekuvista aina hyvälle mielelle, kun näen ihmisen saavan tehdä sitä missä on hyvä.
    Mikä tuo vihreä työ on Kaukana kaupungista-maalauksen kuvassa, joka näkyy ihan reunassa, se on tosi hienon värinen?
    Minäkään en taida nyt päästä kirppikselle, mutta toivottavasti se on menestys. Ystäväni kertoi olleensa muotibloggaajien kirppiksellä, siellä meininki oli ollut rajua ja melko päätöntä, toivottavasti sisustusblogien kirppiksellä ollaan sovinnollisin mielin, eikä kenenkään tarvitse saada mustelmia.

    • Tuikkis, kiitos ilahduttavasta kommentista! Ja tervetuloa koska vain, jos liikuskelet suunnilla!
      Tuo vihreä työ on uusia maalauksiani ja vielä kesken. Sitten kun se etenee, tai valmistuu niin lupaan vilauttaa sulle kuvaa. 🙂
      Harmi, ettet pääse kirpparille, mutta ehkäpä näistä järjestetään tulevaisuudessakin! Hui, en ihan osaisi odottaa että mustelmia syntyisi, toivotaan että tulisi sellainen leppoisa, hauska päivä! Kova tunku on ollut nyt kyllä kaikenlaisilla kirppiksillä (esim.Kattilahalli), liekö kova kysyntä, kun Valtterin kirppis lopetti…

  6. Upeita värejä! En ole ennen nähnytkään mitään sinisiä töitäsi. Joku sanoi osuvasti, että kiva nähdä ihmisiä työssä ja siinä missä he ovat hyviä. Sulla on tosi keskitynyt ilme. Toivotaan menestystä, mutta ei liian isoa ihmisryntäystä kirpparille.

    • Ume, Kiitos! Sinisellä olen vähemmän maalannutkin, mutta välillä se aina palaa. Toivotaan juu, että tulisi sopivasti ihmisiä ja aarteet vaihtaisi omistajaa.

  7. Voi hitsiläinen, miten minä tykkäänkään näistä kuvista. Olen jotenkin heikkona kaikkiin taiteilijoiden työtiloihin, ne ovat aina niin inspiroivan näköisiä. Meidän kirjoittajien työtilat eivät ole ollenkaan noin makean näköisiä, on vain kirjapinoja ja kannettava…

    • Kirjailijatar, kiva kuulla! Minusta kirjapinotkin kuulostaa kiehtovilta! Ja kirjailijan työ muutenkin. Se olisi itseasiassa ollut toinen toiveammattini. Kaikenlaiset työhuoneet-ja tilat ovat kyllä kiinnostavia ja inspiroivia, sillä niistä jotenkin huokuu luomisen tunnelma. (Ehkä jotenkin romantisoin ajatusta, sillä omassa työhuoneessani on ennemminkin tuskaisen sotkemisen fiilis, kun siellä olen.)

  8. Ihana vierailla sun työhuoneella! Kiitos tästä! Ja WAUTSI miten taitavasti käytät värejä! Hats off to you. :))
    Ps. Olis niin kiva päästä teidän kirppispäivään käymään mutta nyt en taida ehtii Hkiin. Hmph!

  9. Ihana kurkistus! Ja niin kivan näköisiä taideteoksia Katja Tukiainen -tyyppisine värimaailmoineen. Taidanpa vielä laittaa tilaukseen yhden. 😉

  10. Miten ihana työhuone,niin kuvaksellinen! Tuo lattiakin,upea kaikkine maalitahroineen.
    Ollaan tulossa Helsinkiin lauantaina koko perhe,yritän karata edes hetkeksi kirppikselle:)) Kivaa jos otat tauluja myyntiin,rakastan niiden värimaailmaa ❤
    Ja hui,ehkä tyhmää mutta pelkään vieläkin muurahaisia! En niitä pieniä mustia vaan just kekomuurahaisia ja kusiasia,hyi hyi. Lapsena leikin serkun mökillä ja kannettiin kiviä jotain leikkiä varten..yhden isomman kiven alla oli sitten kusiaispesä enkä huomannut sitä ennen kuin koko syli ja vaatteet ja kädet oli niitä täynnä ja se oli ehkä kamalinta ikinä.

    • Niina, kiitos paljon! Hauskaa, jos ehdit karata kirppiksellekin!
      Kohtalotoveri! Just niitä isoja murkkuja mäkin kammoksun! Tuli kyllä ihan lapsuus mieleen sun tarinasta (alkoi heti kutittamaankin, kun ajattelen muurahaisia!), muistan niin kanssa tuon kun jonkun kiven alta paljastui matoja ja muurahaisia, yök! 🙂

  11. Huumaavaa tämä väri ja muoto iloittelu. Nyt taisin huijata kun kerroin että tykkään eniten sun kahvilapostauksista, kyllä nää ateljeepostaukset on parhaimpia! Melkein jo tuntuu maalien tuoksut ja jalkapohjaan iskostunut maalinläikkä kun näitä kuvia katselee.
    Paras tapa ostaa taidetta ja tutustua valikoimaan onkin juuri teekutsut taiteilijan ateljeessa!
    upeita töitä tulossa kirpparille, olisimpa päässyt itekkii.
    Mahtavaa viikonloppua

    • A kiss, ihanasti kuvailtu, kiitos! 🙂 Kirppari meni kivasti, järjestetään varmasti uudestaankin! Nyt tulin vain tylsästi kipeäksi, joten lepäilyä vain luvassa seuraavat päivät. Mukavaa viikkoa sinulle!

Leave a comment