Viherhylly / A plant shelf

kasvihylly-aitio

Kaikki kodin viherkasvit elävät hiljaiseloa, nekin. Sinnittelevät hämärässä ihan hienosti. Ajattelin, että yhdessä on aina kivempaa, joten vaihteluksi siirsin pienimmät niistä talvehtimaan yhdessä Aitio-hyllylle, jossa oli aikaisemmin taidetta.

kasvihylly-aitio-2

Tajuan muuten inhimillistäväni kaiken, varsinkin luonnossa kasvit ja käppyrät. Mutta eläviähän ne ovat, joten en pääse tavastani. Tulipa mieleen, että tänään näin ystävien koiran kiinalaisen ravintolan edessä. En aluksi tunnistanut koiraa, koska hänellä oli eri vaate päällä kuin yleensä. Katsoimme vain toisiamme hämmästellen. Hetken päästä kuljin uudelleen ohi ja edelleen tuijotimme toisiamme ja tajusin, että kyllä se on meidän kaverikoira. Sen jälkeen tuli ihan hölmö olo, kun en pysähtynyt moikkaamaan tai silittämään. Kävelin vain ohi vauhdilla. Mietin edelleen, että mitähän se nyt minusta ajattelee ja tunnen itseni epäkohteliaaksi. Täytyy paikata ensi kerralla kun nähdään.

kasvihylly-aitio-3

kasvihylly-aitio-4

I wanted something green and fresh for our bedroom, so I decided to group all the small plants on the Aitio shelf. Well, the plants may not look their freshest this time of the year, but I still like the change. 

10 thoughts on “Viherhylly / A plant shelf

 1. No nyt on tullut sinistä makkariin, hienoa! Ei inhimillistämisessä mitään vikaa ole. Minä inhimillistän ihan kaikkea, leluja, kasveja, ihan mitä tahansa.

  • Ume, vähitellen sinistä ja vihreää kesän kaipuuseen.
   Vedin äsken rullaverhoa alas ja orkidea tökkäsi mua käteen. Se oli kasvattanut yllätyksenä uuden vanan ja meinasi jäädä verhon alle. 🙂

 2. Ihanaa, että inhimillistäjiä on muitakin! 🙂 Olen mm.nostellut kohmeisia kastematoja viikko sitten maatuneiden lehtien luo asfalttiteiltä varmalta kuolemalta ja toivonut, että ne viimeisillä voimillaan saavat kaivettua tiensä maan sisään.Säälin myös kasveja ja mustikkametsässä ja sienestämässä pitää kerätä mukaan se viimeinenkin marja tai pieni sienen alku, ettei raukka jää yksin suremaan, kun läheiset viedään.:) Ihanan raikkaat kuvat kodistasi!

  • Mirjam-Matilda, kiitos! Oot ihana pelastaja! 🙂 Inhimillistäminen on muuten auttanut myös peloissa. Pelkäsin ennen hämähäkkejä, mutta kun sellainen kerran töissä kurkkasi kaapin takaa, työkaveri sanoi, ettei sitä missään nimessä saa tappaa, koska sillä voi olla perhettä! Sen jälkeen olen ajatellut, että voidaan ihan hyvin elää yhdessä kaikenmaailman ötököiden kanssa. Ajattelen ettei häiritä toisiamme, vaan hyväksytään.

 3. Mukava kirjoitus, kyllä koirakaveri ymmärtää 🙂
  Inhimillistäminen on hauskaa, sinulla kasvaa varmaan kasvitkin sen takia niin hyvin tai ainakin siltä näyttää tässä. Erkkerin lukunurkkaus-postaus oli ihana! villapaidat tuoleilla ^^ ja muumilaakson marraskuun sävyisä kuva.. Värien käyttöä tulee seurattua sun kuvissa, on niin kiva bongata aina yhdistäviä sävytekijöitä.

  • A kiss, toivottavasti ymmärtää! 🙂
   Heh, ehkä kasvit tykkää kun juttelen niille!
   Kiitos, onpa kiva kuulla! Koitan luoda harmoniaa ympärille, mutta välillä on vain totaalinen kaaos. Onneksi blogissa voi leikkiä, ettei sitä kaaosta olisikaan… 😉

 4. Ihana tunnelma! Pakko kysyä, että mistä tuo ihana päiväpeitto on? Olen etsinyt saman sävyssä olevaa harmaata mitään kuitenkaan löytämättä.

  • Emilia, kiitos! 🙂 Tuo päiväpeitto on ostettu aikoinaan Hemtexiltä ja se on käännettävä (toiselta puolelta tummanharmaa). Pelkäänpä ettei ihan samanlaista ole enää valikoimassa, koska siitä on vuosia, mutta eihän sitä koskaan tiedä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s